Norra Älvsborg

sbsä

Hos oss finner du verksamhet för djurintresserade i alla åldrar.

För de yngre finns kaninhoppning, djurträffar, hästträffar, hästläger, resor med mera. Vi har ungdomsverksamhet i Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet, Sollebrunn och Borås. För kaninhopparna ordnas gemensamma träffar med hoppning.

Dessutom har vi en hundsektion med agility och andra hundaktiviteter samt en hästsektion där du kan träna din egen häst och lära dig mer om hästar. Hund- och hästsektionerna har verksamhet för alla åldrar. Hästsektionen heter Älvsborgsstjärnornas Rid och Körsällskap och är anslutna till Ridsportsförbundet. Du betalar en extra medlemsavgift på 80 kr för att delta i deras verksamhet.

Hos oss kan du även delta i föreläsningar och studiebesök.

En lista över aktuella aktiviteter finner du längst ned på denna sida, på vår Facebook samt i medlemstidningen Stjärnfallet.

 

DSC_0120

Vi finns på Facebook!

För mer löpande uppdatering av våra aktiviteter, bilder och resultat från tävlingar- kika in på vår facebooksida!

DSC_0203

Medlemstidning

Vårt medlemsblad Stjärnfallet kommer ut fyra gånger per år, där kan du läsa om de aktiviteter vi ordnar.

Stjärnfallet nummer 3 2017

DSC_0264

 

-På gång-

Observera att aktiviteterna är sorterade efter startdatum i listan nedan. En aktivitet som har flera träffar som sträcker sig över flera månader anges bara en gång i listan- och då under månaden som aktiviteten startar.

 

 

 

Detta händer i september:

Käpphästhoppning
Vill du på ett roligt sätt tillsammans med likasinnade hästtokiga blå stjärnor knåpa ihop din egna favorithäst i form av en käpphäst välkommen till Kåtene gård onsdagen den 6/9 kl. 18.00-19.30
Då har vi en introduktion på denna alltmer populära aktivitet bland barn och ungdomar.
Från 8 år
Fika ingår.
Anmälan till chroisty@hotmail.com senast 4/9

Kaninhoppning i Vänersborg
Kaninhoppningen i Vänersborg startar igen tisdag den 12 september, därefter 19 och 26 september. Vi träffas och tränar hoppning tillsammans med våra kaniner, och varvar hoppningen med teori.
Tid: 18-19.30
Plats: Lundvägen 20, 46260 Vänersborg.
Hoppningen vänder sig till både nybörjare och erfarna hoppare, din kanin behöver vara över fyra månader gammal och ska ha ett koppel och en sele. Alla medlemmar och kaniner i Svenska Blå Stjärnan är välkomna!
Vid frågor kontakta Sofia Albertsson sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se
Välkomna!

Stallträffar
Nu drar stallträffarna igång igen! Ett roligt ställe fyllt med hästar, kompisar och annat kul! För att kunna delta i stallträffarna behöver du vara mellan 8-14 år och medlem i Svenska blå stjärnan. Matsäck behöver man även ha med (det bjuds på någon lättare fika) och om man har, tar man även med sin hjälm (annars går det att låna). På stallträffarna gör vi t.ex. balansövning på häst, handlerhoppning, lekar och agility. Vi har första stallträffen 17/9 sedan även 8/10 och 29/10. Tiden vi ses dessa dagar är 10.00-13.00. Om detta låter intressant så kan du anmäla dig senast 14/9 till Emilia: 0708243293
Hoppas vi syns!
Mvh
Emilia, Ellen & Lisa

Kaninhoppning i Trollhättan

Nu startar kaninhoppningen! Visst vill du vara med?                                                                                                                                                                                                                      Hoppningen startar tisdagen den 19:e september kl. 18.00-ca 19.00. Sista anmälningsdag den 17:e september.  Vi träffas på Kåtene gård, Halvorstorp! Gammal som ung, alla är lika välkomna!        Vid frågor kan ni kontakta Karin eller Emma. 0738-301152, Karin 0733-722052                                                                                                                         Hoppningen är gratis, men man måste vara medlem i Svenska Blå Stjärnan för att delta (bara 100 kr/år)

Välkomna!

Hundpromenad
Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans hundpromenader.
Alla hundar ska vara kopplade.
Ta med fika.
Om du inte redan är medlem så är du välkommen med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem om du tänkt gå fler gånger.
Söndag 24/9 klockan 14.00
Holmängen Vänersborg.
Vi träffas på grusplanen bakom “gamla veterinärstationen”, nuvarande hunddagis. Fråga Malin efter vägbeskrivning om ni är osäkra.
Tema Dogparkour.
Ledare och anmälan till Malin Frandsen.
malin.frandsen@gmail.com
072 572 85 81
Efter promenaden finns möjlighet till grill, så ta med det ni vill äta!

Prova på körning
Kom och prova att köra våra snälla shetlandsponnyer tillsammans med rutinerade kuskar. Vi träffas den 24/9 klockan 10.00- ca 13.00
Vi tar en runda på grusvägarna runt Kärret och stannar för att fika på ett trevligt ställe.
Från 12 år
Kostnad/ deltagare inkl. matsäck 100 kr ( medlemsavgift i SBS tillkommer för icke medlemmar) betalas in senast 20/9 pg. 220115-0
Anmälan på mail till lenadelin@hotmail.com senast 20/9

 

Detta händer i oktober:

Föreläsning om hästens inlärning och belöning
Söndagen den 8 oktober kommer Anne Dirksen från Relationsbaserad Hästträning och håller en föreläsning om hästens inlärning och belöning. Anne kommer att beröra ämnen som inlärningsteori, forskning, belöningsbaserad vs dominansbaserad träning, motivation och korrekt belöning så vi får en häst som blir motiverad men inte tiggig kring godis.
Anne fokuserar i hanteringen och träningen av hästar på relationen mellan häst och människa, där det är viktigt att hästen är delaktig i träningen och får visa sina styrkor och vad som motiverar just den.
På hemsidan går att läsa att “Målet är att alla deltagarna ska våga lita mer sig själva när de lyssnar på sina hästar. Sedan direkt kunna testa detta hemma – att hitta mer glädje och lätthet för både sig själva och sina hästar i sin befintliga träning. Vi vill locka deltagarna till att vilja prova på och sedan fortsätta träna sina hästar med ett belöningsbaserad träningssätt, för att öka tillit, autonomi och egngagemang hos hästen tillsammans med större säkerhet, glädje och lust till fortsatt träning hos ägaren.” Mer information hittar du på www.relationstraning.se
Vi samlas klockan 16.00 på Halvorstorps föreningsgård i Trollhättan, och föreläsningen varar i ca tre timmar inklusive fikapaus. Glöm inte att ange eventuella allergier vid anmälan!
Föreläsningen är kostnadsfri för medlemmar i Svenska Blå Stjärnan. Anmälan senast 2 oktober till Sofia Albertsson sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se
Välkomna!

Hundpromenad
Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans hundpromenader.
Alla hundar ska vara kopplade.
Ta med fika.
Om du inte redan är medlem så är du välkommen med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem om du tänkt gå fler gånger.                                                                                  Söndag 22/10 klockan 14.00
Slussarna Trollhättan.
Vi träffas i Gamle daln på grusparkeringen. Kör förbi Slussboden och ner för backen. (trots vägmärke att man inte får.)
Tema Rallylydnad, vi provar några skyltar efter vägen.
Ledare och anmälan till Birgitta Büchel
birgitta.50b@gmail.com
0702 29 71 45

Turridning, Skansens Gård
Finns det något som går upp emot att höra klappret från hovar på grusvägen, eller att känna en mjuk hästmule mot kinden en kall dag i oktober?
Söndag den 22 oktober är det dags för turridning med islandshästar på Skansens Gård.
Ridturen tar oss ut i skog och mark, och vi tar rast vid en sjö och fikar och låter hästarna vila. Turen tar 1,5 timme inklusive fikapaus, och vi samlas på Skansens Gård klockan 11.00. Turen är för dig som är något van vid hästar och ridning, och som är mellan 12 och 25 år gammal. Medlemmar över 25 år kan delta i mån av plats. Skansens Gård har en viktgräns vid 95 kilo för sina turer. Hjälm ska givetvis bäras, och det finns att låna på plats.
Kostnad: 150 kronor, som skall vara betalda innan aktiviteten. Bindande anmälan, vid avbokning efter anmälningstidens slut så debiteras du hela kostnaden för din plats (470 kronor).
Anmälan senast 15 oktober till Sofia Albertsson sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se. Obs, begränsat antal platser!
Välkommen!

Dessutom:

 

Bjärke
Hej på er hoppas ni har haft och har en härlig sommar.
Vi vill att ni tittar på vår Fb sida svenska Blå Stjärnan – Bjärke där lägger vi ut våra kommande aktiviteter.
Det går oxå bra att maila byberg.pia@gmail.com eller ringa 0705-521358 om ni vill tipsa om någon aktivitet för alla åldrar ,eller har frågor om något .
Hoppas vi ses
Hälsningar Pia Byberg

Medlemsträffar för hästsektionens medlemmar
Medlemmar i både Svenska Blå Stjärnan och hästsektionen.
Jämna veckor på lördagar träffas vi i en paddock och tränar våra klubbhästar och privata hästar tillsammans. Paddockshyran är 20 kr/person och tillfälle och lämnas till vår kassör Lena.
Vad vi tränar bestämmer vi tillsammans med de medlemmar som anmäler sitt intresse.
Medlem i hästsektionen, tillika Älvsborgsstjärnornas Rid&Körsällskap, blir du om du som är 19 år och uppåt betalar in 100 kr till PG. 220115-0, 80 kr kostar medlemskapet om du är mellan 6-18 år.
Vid frågor kontakta Carina Chröisty chroisty@hotmail.com

Hästiga aktiviteter med Dick Ahlberg
Är du intresserad av att deltaga på aktiviteter under hösten med Dick Ahlberg tex. föreläsning, hästhantering, körning eller ridning hör av dig via mail till chroisty@hotmail.com