Älvsborgs ungdomsdistrikt

Välkommen till Älvsborgs ungdomsdistrikt!

Hos oss finner du verksamhet för djurintresserade i alla åldrar! I Älvsborgs ungdomsdistrikt ingår Lilla Edets ungdomsavdelning, Trollhättans ungdomsavdelning och Vänersborgs ungdomsavdelning. Dessutom har vi en hundsektion med en rad roliga aktiviteter så som agility, hundpromenader och föreläsningar. Vi har en hästsektion där du antingen kan träna med din egen häst eller låna hästsektionens egna hästar Maja och Kuling. Hästsektionen heter Älvsborgsstjärnornas Rid & Körsällskap, förkortat ÄRKS, och ÄRKS är anslutna till Svenska Ridsportförbundet. Du som är under 18 år betalar 80 kronor för att vara medlem i Älvsborgsstjärnorna, du som är över 18 år gammal betalar 100 kronor för medlemskap i Älvsborgsstjärnorna. Vår tredje sektion är kaninsektionen som samlar kaninintresserade för träffar, träningar och tävlingar. Från och med januari 2019 har ungdomsdistriktet nytt postgironummer, 92 97 94-6.

En lista över aktuella aktiviteter finner du längst ned på denna sida, på vår Facebooksida samt i medlemstidningen Stjärnfallet.                                                                       

Stjärnfallet nummer 3 2019

Varmt välkommen på våra aktiviteter!

-På gång-

Observera att aktiviteterna är sorterade efter startdatum i listan nedan. En aktivitet som har flera träffar som sträcker sig över flera månader anges bara en gång i listan- och då under månaden som aktiviteten startar. För att delta i våra aktiviteter ska du vara medlem i Svenska Blå Stjärnan, om inget annat anges.

 

Detta händer i augusti:

Hundaktiviteter i Vänersborg

Träningstillfällen på hundaktivitetsplanen vid Önafors! Tre tisdagar under hösten träffas vi och tränar hund tillsammans. Varje träningstillfälle har ett förbestämt tema, men vill man träna något annat än det som är planerat går det självklart också bra. Vi kommer inte att ha någon utbildad instruktör på plats utan tanken är att vi träffas och delar erfarenheter med varandra och hjälps åt med den kunskapen som finns inom föreningen. Träningarna är kostnadsfria för medlemmar i Svenska Blå Stjärnan.                                                                                                                                 Datum: Tisdagar kl 18:00. 20/8 (rallylydnad) 3/9 (agility) och 10/9 (nosework)Anmälan och kontakt: sol.sandberg@gmail.com eller sandberg.annakarin@gmail.com

Fixarkväll i Brunnered

Tisdag 20/8 klockan 18.00Då träffas vi för att göra fint vid hundstugan inför höstsäsongen! Har du trimmer, såg, verktyg för att rensa ogräs mm så ta gärna med det. Vi bjuder på macka/dryck. Anmälan till maj.duberg@hotmail.com

Kaninhoppning i Lilla Edet

Kaninhoppning i Lilla EdetVi startar kaninhoppningen igen onsdag 21 augusti kl 18-19.Vi håller till vid Ströms Slottspark.Välkommen!Har du några frågor kan du kontakta Anneli, anneliholmberg@telia.com eller 0708-230 186.

Agility och Rallylydnadsträning

Du som gått kurs hos oss eller lärt dig på annat ställe, är välkommen att träna på vår plan i Brunnered.                                                                                                                                                       Torsdagar klockan 18.00-19.30.22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9 och 3/10                                                                                                                                                                                                   Träningsavgift 250 kronor, sätts in på PG 92 97 94-6Skriv Agility -19 i meddelande. Fika finns att köpa.Välkomna!

Hundpromenad

Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära hundpromenader! Alla hundar ska vara kopplade. Visa hänsyn och släpp inte fram din hund till okända hundar.Ta med fika.Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem, om du tänkt gå fler gånger. Anmälan till maj.duberg@hotmail.com                                      Söndag 25/8 klockan 14.00Bergagårdens parkering Hunneberg. Maj leder promenaden.Tema: Lätta tricks.

Kaninhoppning i Vänersborg

Kaninhoppningen i Vänersborg startar igen den 28 augusti klockan 18-19.30.Vi träffas därefter den 4 september samt 11 september. Vi håller till på Lundvä-gen 20 på Blåsut i Vänersborg.Träffarna passar såväl vana hoppare som nybörjare. Vi kommer varva hoppträning med teori. Ingen anmälan behövs, vid frågor kontakta Sofia:sofia.albertsson@svenskablastjarnan.seVälkomna!

Detta händer i september:

Kaninhoppning i Trollhättan
Hej alla kaninhoppare! Kaninhoppningen i Trollhättan drar igång igen den 3 september kl 18-19,30 i våran egna lokal på Magnetvägen 20 i Trollhättan. Det kostar bara 20 kr tillfälle och hoppare. Hör av dig till Filippa vid mer information.Filippa.m.wendt@gmail.com eller telefon 0732671220. Varmt välkomna!
Dagstur på Hunneberg
Söndagen den 8 september beger vi oss ut på en långtur till häst, på det vackra berget Hunneberg.
Vi håller oss på vägar där det går att rida eller köra sin häst och upplever därigenom naturen på det bästa sättet. Självklart anpassar vi turen efter de behov som finns hos hästarna.
Vi kommer att ha med oss matsäck (ev korvgrillning) och fika som vi avnjuter där det passar och vi räknar med att vara ute ca 4-5 timmar, med start 11.00.
Alla medlemmar är välkomna och har du ingen häst med dig, finns det ett fåtal platser att åka med i en vagn. Kostnaden är 50kr.
För mer information och anmälan kontakta Therese 0733-481784 eller via therese.lundin75@gmail.com

Hundpromenad

Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära hundpromenader! Alla hundar ska vara kopplade. Visa hänsyn och släpp inte fram din hund till okända hundar.Ta med fika.Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem, om du tänkt gå fler gånger. Anmälan till maj.duberg@hotmail.com                                 Söndag 15/9 klockan 14.00. Parkeringen vid Sandhemsspåret Trollhättan. Diana leder promenaden.Tema: Rallylydnad. Från Vänersborg: Vid Edsborgs idrottsplats sväng vänster vid trafiklju-sen.Fortsätt in på Tunhemsvägen 900 meter, sväng höger in på Ljungvägen,Efter 750 meter finns en grusplan på vänster sida som parkering.Från Trollhättan: Höger vid trafikljusen

Svenska Blå Stjärnan på Hunnebergs outdoormässa
21-22 september klockan 10-16 är det Outdoormässa på Hunneberg. Vi kommer att finnas på plats hela helgen med monter, tävling i kanin-hoppning och uppvisning av hundaktiviteter. Vill du vara med under helgen och hjälpa till i montern, hjälpa till med tävlingen eller visa upp hundaktiviteter så hör av dig till Sofia Albertsson. Du behöver inte ha någon erfarenhet av att hjälpa till på mässor och evenemang, vi har er-farna funktionärer på plats hela helgen. sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se
Kaninhoppningstävling
Lördagen den 21 september är det dags för kaninhoppningstävling under Outdoormässan på Hunneberg! Vi samlas 10.30 på gräsplanen nedanför Kungajaktmuseet och beräknar första start till klockan 11.00.
Klasser: Rak bana 15 cm, 25 cm och 35 cm Krokig bana 15 cm, 25 cm och 35 cmSista anmälningsdag är söndag 15 september.
Anmäl dig till sofia.albertsson@svenskablastjarnan.seVälkomna!
Uppvisning och prova på hundaktiviteter
Söndag den 22 september visar vi upp hundaktiviteter under Outdoor-mässan på Hunneberg! Vi vill gärna ha fler ekipage som visar hun-daktiviteter under dagen, vi tar med oss material till rallylydnad och nosework. Materialet finns tillgängligt hela dagen så kom gärna förbi och träna. Passa på att träna på en ny plats med utmaningar som andra hundar och mycket folk!

Detta händer i oktober:

Hästiga aktivitetsträffar
Nu utvecklas stallträffarna vidare till aktivitetsträffar. Barn, ungdomar och vuxna är välkomna
Åldersgräns från 8 år
Tid kl: 11-14
Egna hästar är välkomna eller så kan du låna någon av våra klubbhästar.
Första träffen är den 12:e oktober i Emmas Paddock i Väne Åsaka.
Andra träffen är den 26:e oktober
Tredje träffen är den 9:e november
Pris: 60 kr för alla tre träffar. Pengarna ska vara inne på bankgiro 929794-6 senast onsdagen den 9:e oktober.
Hjälm är obligatoriskt annars finns det att låna. Egen fika medtags.
Välkomna!
Anmälan till Lisa Häger på sms 0729695346 eller mail minihager@gmail.com. Anmälan är bindande och senast anmälningsdagen är tisdagen den 8:e oktober.
Resa till Nordens Ark
Lördagen den 19 oktober ordnar vi en guidad tur på Nordens Ark för våra medlemmar. Denna unika park har som syfte att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald och är belägen utanför Hunnebostrand.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Samling utanför grindarna kl. 11.00. Viss samåkning kan ordnas.                                                                                                                                                                                                                                         Tag med egen matsäck och kläder efter väder.                                                                                                                                                                                                                                                                           För medlemmar upp till 25 år är inträde och guidning kostnadsfri, medlemmar över 25 år betalar 200:-. Resan vänder sig i första hand till Lilla Edets, Vänersborgs och Trollhättans Ungdomsavdelningar samt Norra Älvsborgs Förbund.                                                                                                                                                                                                                                                       Bindande anmälan till Lena, lenadelin@hotmail.com, senast 10 oktober. Avgiften skall vara insatt på pg: 92 97 94-6, senast 11 oktober. Glöm inte att ange namn och personnummer i mailet. Välkommen med din anmälan

Hundpromenad

Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära hundpromenader! Alla hundar ska vara kopplade. Visa hänsyn och släpp inte fram din hund till okända hundar.Ta med fika.Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem, om du tänkt gå fler gånger. Anmälan till maj.duberg@hotmail.com                                 Söndag 20/10 klockan 14.00Väne Åsaka bygdegård.Marita leder promenaden.Tema: Leta godis (ta med mycket hundgodis)

Detta händer i november:

Hundpromenad

Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära hundpromenader! Alla hundar ska vara kopplade. Visa hänsyn och släpp inte fram din hund till okända hundar.Ta med fika.Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem, om du tänkt gå fler gånger. Anmälan till maj.duberg@hotmail.com                                 Söndag 3/11 klockan 13.00 Obs tiden!Parkeringen vid Onsjö skolan Vänersborg.Maj leder promenaden.Tema: Enkel parkour.