Älvsborgs ungdomsdistrikt

Välkommen till Älvsborgs ungdomsdistrikt!

Hos oss finner du verksamhet för djurintresserade i alla åldrar! I Älvsborgs ungdomsdistrikt ingår Lilla Edets ungdomsavdelning, Trollhättans ungdomsavdelning och Vänersborgs ungdomsavdelning. Dessutom har vi en hundsektion med en rad roliga aktiviteter så som agility, hundpromenader och föreläsningar. Vi har en hästsektion där du antingen kan träna med din egen häst eller låna hästsektionens egna hästar Maja och Kuling. Hästsektionen heter Älvsborgsstjärnornas Rid & Körsällskap, förkortat ÄRKS, och ÄRKS är anslutna till Svenska Ridsportförbundet. Du som är under 18 år betalar 80 kronor för att vara medlem i Älvsborgsstjärnorna, du som är över 18 år gammal betalar 100 kronor för medlemskap i Älvsborgsstjärnorna. Vår tredje sektion är kaninsektionen som samlar kaninintresserade för träffar, träningar och tävlingar.

En lista över aktuella aktiviteter finner du längst ned på denna sida, på vår Facebooksida samt i medlemstidningen Stjärnfallet.                                                                       

Stjärnfallet nummer 1 2019

Varmt välkommen på våra aktiviteter!

-På gång-

Observera att aktiviteterna är sorterade efter startdatum i listan nedan. En aktivitet som har flera träffar som sträcker sig över flera månader anges bara en gång i listan- och då under månaden som aktiviteten startar. För att delta i våra aktiviteter ska du vara medlem i Svenska Blå Stjärnan, om inget annat anges.

Detta händer i januari:

Agility/rallylydnadsträning                                                                                                                                                                                                                                                                                 Under vintern har vi träning i ridhuset Krusetorpet.
Varannan söndag klockan 15.00-17.00
13/1, 27/1, 10/2, 24/2, 10/3 och 24/3 obs sista tillfället kl 14.00-17.00.
(För återstående gånger betalas 200 kronor om man är ny och inte varit med nov-dec.
Sätts in på pg-konto 220115-0)

Plats: Ridhuset Krusetorpet Lindveden Trollhättan. Sväng av vid norra avfarten till Sjuntorp. Ridhuset ligger på höger sida några hundra meter in på
Sjuntorpsvägen

Anmälan till Maj inför varje tillfälle maj.duberg@hotmail.com Fika finns att köpa.
Välkomna!

 

Kaninhoppning i Trollhättan
Vill du hitta på något kul ihop med din kanin? Kom på kaninhoppning i vår! Nybörjare eller vana hoppare – alla är välkomna!
Vi drar igång hoppningen den 17 januari kl. 18-19:00 i vår lokal på Magnetvägen 20 i Trollhättan (mittemot Beijers byggvaror) och fortsätter att träffas under våren.
Om du vill anmäla dig eller ställa frågor, hör av dig till Emma: emmalidman77@gmail.com , tel. 0738-301152.
Hoppningen kostar bara 20 kr/tillfälle och deltagare, men man måste vara medlem i Svenska Blå Stjärnan (100kr/år för medlem under 26 år, 150 kr för dig som har fyllt 26). Ansök om medlemskap på http://svenskablastjarnan.se/om-oss/bli-medlem/.

 

Aktiviteterna i Emmas paddock fortsätter                                                                                                                                                                                                                                                          Ca. var tredje vecka med start 20 januari.
Från klockan 10,00 till ca 13.00 startar vi med ngn slags hästaktivitet, exempelvis tömkörning, körning, löshoppning, handlerhoppning, aktivering, ridning,
agility… Har du ingen egen häst har vi ngra att låna ut för 20 kr/häst som går till paddockhyran.
Hjälm och ev säkerhetsväst skall bäras vid all hästhantering i paddocken, ta gärna med något att fika på då vi kommer att ha en paus mitt i.
Emmas paddock ligger alldeles vid vägen som går mellan Åsaka och Upphärad och kostar 20 kr/häst att vara i som betalas av hästägaren, parkeringen är minimal så jag behöver veta vilka som kommer för att planera upp platserna.
Anmälan till chroisty@hotmail.com senast 15 januari.

Detta händer i februari:

Årsmöte Lilla Edets ungdomsavdelning
Årsmöte för Lilla Edets ungdomsavdelning hålles den 6 februari klockan 19.00 på Rasta i Lilla Edet. OBS! I pappersutgåvan av Stjärnfallet står det fel klockslag.

 

Årsmöte Vänersborgs ungdomsavdelning
Årsmötet för Vänersborgs ungdomsavdelning hålles den 10 februari klockan 17.00 på Lundvägen 20 i Vänersborg.
Anmälan till sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se

 

Hundpromenad Vänersborg                                                                                                                                                                                                                                                                        Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära promenader!
Alla hundar ska vara kopplade. Tänk på att visa hänsyn och släpp inte fram hundar till varandra, om de inte redan känner varandra.
Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem om du tänkt gå fler gånger.

Söndag 17/2 Obs tiden klockan 13.00.

Samling på torget i Vänersborg
Tema snölek ( om möjligt)
Helena leder promenaden
Anmälan till: hkarlsson68@hotmail.se

Föreläsning “Hästens fyra element”                                                                                                                                                                                                                                                            Söndagen den 10 februari kl. 16.00 föreläser Dick Ahlberg om “Hästens fyra element” i Svenska Blå Stjärnans lokal på
Magnetvägen 20 i Trollhättan.
“Att skapa förutsättningar för hästens inre och yttre balans” kallar han sin föreläsning och han ser gärna att det uppkommer diskussioner under tiden.
100 kr för medlemmar
150 kr för icke medlemmar
Fika ingår
BINDANDE anmälan till chroisty@hotmail.com senast 5 februari. Avgiften sätts in på
Pg. 220115-0 senast 6/2
januari.
Välkomna!

Årsmöte Trollhättans ungdomsavdelning
Årsmöte för Trollhättans Ungdomsavdelning hålles den 17 februari klockan 17.00 på Magnetvägen 20 i Trollhättan. Anmälan till Lena Delin lenadelin@hotmail.com

 

Årsmöte Älvsborgsstjärnornas Rid & Körsällskap
Årsmöte för Älvsborgsstjärnornas Rid & Körsällskap hålles den 17 februari klockan 18.30 på Magnetvägen 20 i Trollhättan. Anmälan till Lena Delin lenadelin@hotmail.com

 

Årsmöte Älvsborgs ungdomsdistrikt
Årsmöte för Älvsborgs ungdomsdistrikt hålls den 24 februari klockan 18.00 på Magnetvägen 20 i Trollhättan.
Anmälan till sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se senast 10 februari.

Detta händer i mars:

Årsmöte Norra Älvsborgs förbund
Förbundets årsmöte hålls i blå stjärnans lokal i Bjärke kl. 17 den 3/3-19. Anmälan görs till Pia på 0705521358 senast 10/2. Motioner ska också vara styrelsen tillhanda senast 10/2.

 

Hundpromenad Trollhättan                                                                                                                                                                                                                                                                                              Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära promenader!
Alla hundar ska vara kopplade. Tänk på att visa hänsyn och släpp inte fram hundar till varandra, om de inte redan känner varandra.
Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem om du tänkt gå fler gånger.

Söndag 31/3 klockan 14.00

Samling vid Innovatum Turistbyrån Trollhättan.
Tema Lätta hundtrick.
Diana leder promenaden.
Anmälan till: laijkagilla@gmail.com

Anmälan till Maj inför varje tillfälle maj.duberg@hotmail.com