Vänersborgs ungdomsavdelning

I Vänersborgs ungdomsavdelning bedriver vi aktiviteter för gammal som ung!   Du finner senaste nytt om aktiviteterna på vår Facebooksida, Älvsborgs Facebooksida, samt i medlemstidningen Stjärnfallet som du som medlem får hem i brevlådan två gånger per år. Medlemstidningen finns också som PDF på startsidan. Kontakt: Sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se

På gång i Vänersborgs ungdomsavdelning:

Invigning ny hundaktivitetsplan i Vänersborg

Vi inviger Vänersborgs nya hundaktivitetsplan vid Ekebacken Önafors på Mariedal i Vänersborg 25/8. Vi träffas klockan 13 och håller sedan på så länge vi har lust! Vi har förutom att träna agility även möjlighet att träna andra saker så som nosework och rallylydnad.
Frågor: sandberg.annakarin@gmail.com 0707948692
Varmt välkomna!

Kaninläger på Vårhaga sommargård 25/8-26/8 2018

Vårhaga sommargård ägs av Trollhättans Missionsförsamling och ligger några kilometer norr om Sjuntorp, alldeles vid sjön Trehörningen.
Här kommer lite praktisk information kring lägret, saknar du någon information är det bara att ni hör av er. Anmälan sker till Kristina eller Petra. Obs! Begränsat antal platser. Ålder från 11 år och uppåt.

Lägerstart: Lördag den 25:e augusti kl. 10.00 är det samling på Vårhaga sommargård. Information ges då till barn och föräldrar om program och lägeraktiviteter de kommande dagarna. Lunch, Middag och kvällsmat serveras till barnen.

Avslutning: Söndag den 26:e augusti kl. 14.00 är föräldrar och syskon välkomna att komma och titta på kaninhoppning som vi håller på med i ca 1,5 timme. Avslut ca 16:00.

Lägerplats: Vårhaga sommargård Baggeryr 461 98 Sjuntorp

Tag med: Sovsäck/täcke + lakan och kudde, handduk och badlakan, hygienartiklar, oömma och varma kläder, regnkläder och stövlar, kamera (frivilligt), badkläder. Det är tillåtet att ta med godis/chips.

Till kaninen: Sele och koppel, kaninfoder som din kanin är van vid, matskål och vattenflaska alt. vattenskål, (då gärna en som passar i transportburen) klosax/borste (frivilligt), kompost-galler, en filt att lägga över kompostgallret (gärna klädnypor att fästa denna med på gallret), hö samt eget strö till transportburen (vi har ej möjlighet att bistå med detta under lägret)

Kost: Allergier eller andra speciella kostönskemål rapporteras till Kristina eller Petra.

Avgiften: Svenska Blå stjärnan står för kostnaden av lägret. För priser till kanintävlingen går det bra att swisha 30:-/ barn till 0708-743939. Alla som deltar på lägret ska vara medlemmar i Svenska Blå Stjärnan. Är du inte redan medlem så blir du det på vår hemsida //svenskablastjarnan.se/om-oss/bli-medlem/

Begränsat antal platser, så anmäl dig nu till sommarens roligaste läger! Sista anmälningsdag 15/7.

Frågor? Kristina mobil 0705-592553, Petra mobil 0708-743939
Välkommen!

Human hästträning, ett etiskt sätt att lösa problem

Välkommen på föreläsning om human hästträning och problemlösning med hästar! Vi träffas den 9 september klockan 14-17 i Sjuntorp hemma hos Anne Dirksen från Relationsbaserad hästträning.
Såhär beskrivs föreläsningen:
“Hos många hästtränare är effektiviteten i tid det viktigaste kriteriet när det gäller val av träningsmetod. Vi kanske väljer ett sätt att träna för att det ger oss snabba resultat, även om det inte tar i beaktande hur hästen upplever träningen.
Inom Relationsbaserad Hästträning väljer vi istället att sätta hästens
välfärd som högsta prioritet. Vi har utvecklat en Problemlösningstrappa som hjälper oss att först välja den metod som är minst påträngande för hästen. För att få hållbara och långsiktiga resultat är det viktigt att noga studera hästens förutsättningar för att kunna lyckas. Vi kommer därför ta oss en närmare titt på hästens grundbehov och vad dessa innebär. Vi behöver även kunna avläsa
om hästen är stressad eller inte, för inlärning sker så mycket lättare när hästen är lugn. Det är därför en fördel om du redan har gått föreläsningen om hästens känslosystem, men det är inget måste.
Vi varvar teori med lite praktiska övningar med Annes egna hästar. Efter denna föreläsning kommer du ha verktyg till att se på hästträning och problem med nya ögon!”
Föreläsningen kommer inte att gå in på operant betingning eller på grunden av vad klickträning är, men du kan läsa Relationsbaserad hästtränings gratis e-bok “relationshöjande aktiviteter” på relationstraning.se för att själv få en förståelse för grunderna innan föreläsningen.

Kostnad för föreläsningen är 100 kronor per person, om du anmält dig men uteblir från din plats så debiteras du hela anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften betalas till vårt postgiro innan föreläsningen.
Du ska vara medlem i Svenska Blå Stjärnan för att delta, det blir du via vår hemsida; //svenskablastjarnan.se/om-oss/bli-medlem/

Vi bjuder på fika, hör av dig om eventuella allergier.
Sista anmälningsdag är den 2 september till
sofia.albertsson@svenskablastjarnan.se. Vägbeskrivning till Anne får du vid anmälan.
Max 20 deltagare så anmäl dig nu!
Välkommen!

Hundaktiviteter i Vänersborg

På den nya hundaktivitetsplanen vid Ekebacken Önafors på Mariedal i Vänersborg
kommer vi under hösten att olika hundaktiviteter.
Förutom agility finns möjlighet att gemensamt träna nosework, rallylydnad,
spår /uppletande och trick, utifrån intresse hos er som kommer.
Vi kommer vara där 15/9, 22/9, 30/9, 7/10, 14/10, 20/10. Vi träffas kl 13 och
håller på så länge vi har lust.
Ingen instruktör utan vi hjälps åt.
Hindren är inlåsta med samma låskod som i Brunnered så medlemmar kan
använda när det passar. Inget staket uppe ännu men går att ordna som aktivitet
om fler kan hjälpa till.
Går bra att ta buss till Mariedalskolan och promenera 500 meter.
Frågor: sandberg.annakarin@gmail.com 0707948692
Välkomna!

Välkommen på våra aktiviteter!