Stockholm

Kontakt | Stjärnextra | Kavallerikasern | Damsadelgruppen | Stockholms ungdomsavdelning

Stockholmsförbundet finns även på facebook och på instagram.

Texten om kavallerikasern är uppdaterad!

Aktiviteter

13 juni – Studiebesök Menhammar


Nästa styrelsemöte

16 juni

Är det något du vill att styrelsen ska ta upp på vårt nästa möte, har du förslag på en aktivitet du vill ordna eller någon annan fråga? Maila någon av oss i styrelsen eller använd vår gemensamma mail:

Verksamhetsplan för 2016


Deadline för nästa Stjärnextra

19 augusti

Mailadress för bidrag till innehållet 


Insamlingskonto för sponsorhäst till stiftelsen för den beridna högvakten

För snart 100 år sedan bildades Svenska Röda Stjärnan med syfte att värna arméhästens väl. Sedan dess har organisationen ändrat både namn och fokus, men samröre med hästarna i Försvarsmakten har levt vidare under hela 1900-talet. De sista “arméhästarna” i Sverige är de som är kvar i ceremoniell tjänst, det vill säga hästarna på Kavallerikasern. Många är de Stjärnor som fått sin utbildning i hästvård eller varit aktiva på K1 genom åren och det går nog att påstå att vår verksamhet på K1 är en stor anledning till varför Stockholmsförbundet är så vitalt.

Hyllning till arméhästen
Inför jubileumsfirandet 2017 är målet att, som en hyllning till arméhästen och vårt samarbete kring den, samla in pengar till en alldeles egen sponsorhäst. En sponsorhäst kostar 130 000 kronor. Insamlingen sker med frivilliga bidrag och genom olika aktiviteter. Den ska inte belasta förbundets ekonomi på något sätt.

Bidra till jubileumsgåvan
Naturligtvis hoppas vi att alla Stockholmsstjärnor vill skänka en slant och känna sig delaktiga i denna jubileumsgåva. Alla bidrag mottages tacksamt! Inget bidrag är för litet (och inte heller för stort). Den som har frågor får gärna kontakta insamlingsansvarig: Louise Ribbing, e-post: louise.ribbing@gmail.com / mobil: 070-544 14 10.

Jubileumskontot är: plusgirokonto 73 35 11-0.

eller

swisha till 1231067669

Välkommen med ditt bidrag!


Vill du engagera dig i hundsektionen?

Har du ett stort hundintresse och vill engagera dig mer i Svenska Blå Stjärnan? Just nu söker vi medlemmar som vill anordna aktiviteter, hjälpa till vid hundmässor med mera. Man behöver inga tidigare erfarenheter eller varit engagerad förut, utan ett intresse är det viktiga! Om ni vill anordna en hundaktivitet av något slag, eller bara är intresserad av att veta mer, hör av er till , eller ring 0707-54 27 29. Man behöver inte ha egen hund för att engagera sig i hundsektionen!


Årsmöte 2016

Dokument från årsmötet i mars 2016.

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsplan

Propositioner

Motioner

Styrelsens svar på motioner


Studiebesök Menhammar Stuteri

Favorit i repris, till våren får vi förmånen att komma och hälsa på Menhammar Stuteri. En vardagskväll i juni tas vi emot av Margerata Wallenius-Kleberg som kommer att visa oss runt.

När: 13 juni

Tid: kl 18:30

Var: Menhammar stuteri, Ekerö

Anmälan: karin.kronmark@svenskablastjarnan.se (073- 417 9115 kvällstid)

Sista datum för anmälan 5 juni.

Max ca 40 besökare och i första hand för medlemmar. Begränsat antal platser så först till kvarn!

Kostnad: Vi bjuds på fika, så 30:-/person som oavkortat går till ”Hästambulansen” till pg 18 30 96-7, glöm ej namnet

Transport: Får man ordna själv

Vägbeskrivning: Menhammar ligger ca 25 km från Brommaplan. Kör förbi Drottningholms slott. Väg 261, genom tunnel, ta av till vänster vid bron mot Ekerö/Adelsö, kör igenom Tappström/Träkvista ytterligare 12 km,

För mer detaljer se: hitta.se