Stockholm

Stockholmsförbundet finns även på facebook.

Aktiviteter

Barn- och ungdomsläger i Norrtälje – juli

Hästvårdskurs ht 15/vt 16 – anmälan öppen!

Mjölkningsrepetition med Stockholmsförbundet 7-9 augusti


Nästa styrelsemöte

11 augusti


Svenska Blå Stjärnan 100 år

2017 fyller Svenska Blå Stjärnan 100 år och det ska vi fira. Stockholmsförbundet kommer att stå som värd för Riksstämman någon helg i maj. Vad innebär det att vi ska stå för värdskapet? Jo, vi ska arrangera hela helgen från fredag till söndag. Förutom stämma och jubileumsmiddag så ska det finnas intressanta studiebesök, föredrag och/eller annat som vi tycker hör hemma på ett jubileum.

Tycker du att det vore roligt och är beredd att hjälpa till? Skicka ett mail till: så återkommer jag med information om när vi ses för ett första planeringsmöte. Ange om du är med i facebook så kan vi bilda en grupp för jubileet.

De av er som var med på stämman vet att Stockholmsförbundet ska arrangera ett eget firande på hösten 2017. Till vår egen stämma i mars 2016 ska det finnas ett färdigt förslag hur vi ska fira inklusive en budget. Är du intresserad? Maila till så kommer information om möte.

Beroende på hur stort intresset är så får vi se om vi kör en stor jubileumsgrupp eller om det blir två. Välkomna att anmäla ert intresse!

/Karin


Insamlingskonto för sponsorhäst till stiftelsen för den beridna högvakten

För snart 100 år sedan bildades Svenska Röda Stjärnan med syfte att värna arméhästens väl. Sedan dess har organisationen ändrat både namn och fokus, men samröre med hästarna i Försvarsmakten har levt vidare under hela 1900-talet. De sista “arméhästarna” i Sverige är de som är kvar i ceremoniell tjänst, det vill säga hästarna på Kavallerikasern. Många är de Stjärnor som fått sin utbildning i hästvård eller varit aktiva på K1 genom åren och det går nog att påstå att vår verksamhet på K1 är en stor anledning till varför Stockholmsförbundet är så vitalt.

Hyllning till arméhästen
Inför jubileumsfirandet 2017 är målet att, som en hyllning till arméhästen och vårt samarbete kring den, samla in pengar till en alldeles egen sponsorhäst. En sponsorhäst kostar 130 000 kronor. Insamlingen sker med frivilliga bidrag och genom olika aktiviteter. Den ska inte belasta förbundets ekonomi på något sätt.

Bidra till jubileumsgåvan
Naturligtvis hoppas vi att alla Stockholmsstjärnor vill skänka en slant och känna sig delaktiga i denna jubileumsgåva. Alla bidrag mottages tacksamt! Inget bidrag är för litet (och inte heller för stort). Den som har frågor får gärna kontakta insamlingsansvarig: Louise Ribbing, e-post: louise.ribbing@gmail.com / mobil: 070-544 14 10.

Jubileumskontot är: plusgirokonto 73 35 11-0.

Välkommen med ditt bidrag!


 

Barn- och ungdomsläger

Svenska Blå Stjärnan anordnar läger för barn- och ungdomar under sommaren 2015 i Norrtälje. Mer information finns här.


Anmälan öppen till Hästvård- & hästsjukvårdskursen 2015/2016

 

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hästar, hästvård och hästsjukvård och passar både bra för dig som nyss skaffat egen häst eller planerar att göra det eller för dig som helt enkelt vill lära dig mer om hästars välmående.

 

Under ledning av veterinär Lena Malmgren tillsammans med Yvonne Jonsson får du lära dig om skötsel och sjukvård för hästar, genom teori i lektionssal blandat med praktiska övningar i stallet på Kavallerikasern/K1, på Lidingövägen i Stockholm. Tanken är att deltagarna ska lära sig om allmän vård av häst och hur en frisk häst ser ut, samt att kunna upptäcka att en häst är sjuk genom att veta hur den beter sig och då kunna agera på rätt sätt. Under kursen går deltagarna igenom allt från grundläggande saker som hästens delar, sadling och tränsning till mer avancerade saker som foderstatsberäkningar, hästsjukdomar och bandageläggning.

 

Kursen hålls under två terminer med sju till åtta gånger per termin och i kursen ingår även en dag med stalltjänst på Kavallerikasern. Du ska kunna deltaga vid alla kurstillfällen för att kunna vara med på kursen.

 

*Pris: 2 800 kronor, betalningsinformation kommer till de som blir antagna på kursen.
*Datum: Preliminärt start i början av oktober för höstterminen samt februari för vårterminen.
*Kurstid: Kursen hålls vanligtvis på måndagar 18.30-21.00.
*Förutsättningar för deltagande: SBS medlemsavgift skall vara betald innan anmälan sker, annars stryks anmälan.
*Anmälan: sker endast via detta anmälningsformulär, från 1 juni t.o.m. 15 juli.

 

Sena anmälningar mottages ej då intresset för kursen är stort. Antagningsbesked skickas ut senast 31 juli, du är dock definitivt antagen till kursen först då du erlagt din kursavgift. Vi kan tyvärr inte ta in reserver när kursen väl har börjat.

 

För frågor och mer information, se hemsidan eller kontakta utbildningsansvarig i Stockholmsförbundet, Erika Ornstein, på 

 

Mjölkningsrepetition med Stockholmsförbundet 7-9 augusti
STJÄRNOR MED ÖVERENSKOMMELSE SE HIT!
Vill du vara med på MJÖLKREP-HELG med Stockholmsförbundet den 7-9 augusti?
Anmäl dig här: http://goo.gl/forms/wkULQe0lun
Vi har fått möjlighet att komma till Berga naturbruksgymnasium den 7-9 augusti för att repetera mjölkning i ett par dagar. Detta är ett jättebra sätt att få ihop två av sina förväntade repdagar (10-17 dagar per fyraårsperiod) under sociala former med andra stjärnor från förbundet.
Ankomst till Berga/Haninge är på fredagkvällen, och sen är vi med två hela dagar på gårdarna som ligger i området kring Berga. Under helgen ingår mat (frukost, lunch, middag, fika emellan) samt boende på Bergas internat. Repetitionsersättning utdelas precis som vid enskild repetition (http://svenskablastjarnan.se/utbildningar/uppdragsutbildningar/repetition/).
För frågor och mer information, kontakta mig på .
Vänligen,
Stockholmsförbundets utbildningsansvarige Erika Ornstein
—-
PS. Kan du inte just den här helgen men skulle vilja repa någon annan helg? Maila så får du kontaktuppgifter till lantbrukare som du kan kontakta!