Stockholm

Kontakt | Stjärnextra | Kavallerikasern | Damsadelgruppen | Stockholms ungdomsavdelning

Stockholmsförbundet finns även på facebook och på instagram.

Texten om kavallerikasern är uppdaterad!

Aktiviteter

oktober 2016 – mars 2017 – Hästvårds- och hästsjukvårdskurs

Rekrytering Mjältbrand


Nästa styrelsemöte

6 september

Är det något du vill att styrelsen ska ta upp på vårt nästa möte, har du förslag på en aktivitet du vill ordna eller någon annan fråga? Maila någon av oss i styrelsen eller använd vår gemensamma mail:

Verksamhetsplan för 2016


Deadline för nästa Stjärnextra

19 augusti

Mailadress för bidrag till innehållet 


Anmälan öppen till Hästvårds- och hästsjukvårdskursen 2016/2017!

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hästar, hästvård och hästsjukvård och passar både bra för dig som nyss skaffat egen häst eller planerar att göra det eller för dig som helt enkelt vill lära dig mer om hästars välmående.

Under ledning av veterinär Lena Malmgren tillsammans med Yvonne Jonsson får du lära dig om skötsel och sjukvård för hästar, genom teori i lektionssal blandat med praktiska övningar i stallet på Kavallerikasern/K1, på Lidingövägen i Stockholm. Tanken är att deltagarna ska lära sig om allmän vård av häst och hur en frisk häst ser ut, samt att kunna upptäcka att en häst är sjuk genom att veta hur den beter sig och då kunna agera på rätt sätt. Under kursen går deltagarna igenom allt från grundläggande saker som hästens delar, sadling och tränsning till mer avancerade saker som foderstatsberäkningar, hästsjukdomar och bandageläggning.

Kursen hålls under två terminer med sju till åtta gånger per termin och i kursen ingår även en dag med stalltjänst på Kavallerikasern. Du ska kunna deltaga vid alla kurstillfällen för att kunna vara med på kursen.

  • Pris: 3 500 kronor, betalningsinformation kommer till de som blir antagna på kursen.
  • Datum: Preliminärt start i början av oktober för höstterminen samt februari för vårterminen.
  • Kurstid: Kursen hålls vanligtvis på måndagar 18.30-21.00.
  • Förutsättningar för deltagande: Åldersgräns 16 år. Observera att SBS medlemsavgift skall vara betald innan anmälan sker, annars stryks anmälan.
  • Anmälan: sker endast via anmälningsformulär, från 1 juni t.o.m. 15 juli.

Sena anmälningar mottages ej då intresset för kursen är stort och vi kan tyvärr inte ta in reserver när kursen väl har börjat.

Antagningsbesked skickas ut kring månadsskiftet juli-augusti. Definitivt antagen till kursen är du först då du erlagt din kursavgift.

För frågor och mer information, kontakta utbildningsansvarig i Stockholmsförbundet, Erika Ornstein, på utbildning.stockholm@svenskablastjarnan.se


Insamlingskonto för sponsorhäst till stiftelsen för den beridna högvakten

För snart 100 år sedan bildades Svenska Röda Stjärnan med syfte att värna arméhästens väl. Sedan dess har organisationen ändrat både namn och fokus, men samröre med hästarna i Försvarsmakten har levt vidare under hela 1900-talet. De sista “arméhästarna” i Sverige är de som är kvar i ceremoniell tjänst, det vill säga hästarna på Kavallerikasern. Många är de Stjärnor som fått sin utbildning i hästvård eller varit aktiva på K1 genom åren och det går nog att påstå att vår verksamhet på K1 är en stor anledning till varför Stockholmsförbundet är så vitalt.

Hyllning till arméhästen
Inför jubileumsfirandet 2017 är målet att, som en hyllning till arméhästen och vårt samarbete kring den, samla in pengar till en alldeles egen sponsorhäst. En sponsorhäst kostar 130 000 kronor. Insamlingen sker med frivilliga bidrag och genom olika aktiviteter. Den ska inte belasta förbundets ekonomi på något sätt.

Bidra till jubileumsgåvan
Naturligtvis hoppas vi att alla Stockholmsstjärnor vill skänka en slant och känna sig delaktiga i denna jubileumsgåva. Alla bidrag mottages tacksamt! Inget bidrag är för litet (och inte heller för stort). Den som har frågor får gärna kontakta insamlingsansvarig: Louise Ribbing, e-post: louise.ribbing@gmail.com / mobil: 070-544 14 10.

Jubileumskontot är: plusgirokonto 73 35 11-0.

eller

swisha till 1231067669

Välkommen med ditt bidrag!


Vill du engagera dig i hundsektionen?

Har du ett stort hundintresse och vill engagera dig mer i Svenska Blå Stjärnan? Just nu söker vi medlemmar som vill anordna aktiviteter, hjälpa till vid hundmässor med mera. Man behöver inga tidigare erfarenheter eller varit engagerad förut, utan ett intresse är det viktiga! Om ni vill anordna en hundaktivitet av något slag, eller bara är intresserad av att veta mer, hör av er till , eller ring 0707-54 27 29. Man behöver inte ha egen hund för att engagera sig i hundsektionen!


Årsmöte 2016

Dokument från årsmötet i mars 2016.

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsplan

Propositioner

Motioner

Styrelsens svar på motioner


Rekrytering Mjältbrand
Info från SBS Centralt:
Svenska Blå Stjärnan (SBS) har på ett bra sätt kunnat förse Jordbruksverket med fältpersonal och deras behov av fältpersonal är täckt till och med v. 34. Stort tack till alla er som har hört av er och som varit behjälpliga i detta arbete. Ni är guld värda!

Vaccinationer kommer även att pågå v. 35 och eventuellt även två veckor till.

Jag behöver er hjälp med fler arbetsvilliga Blå Stjärnor med överenskommelse. Informationen om vilka Blå Stjärnor som kan jobba samt kontaktuppgifter till dessa ber jag er skicka både till mig anna-karin@svenskablastjarnan.se och till Eva Ladberg e-post: eva@svenskablastjarnan.se. På ämnesraden skriver du: ”Rekrytering Mjältbrand” så att vi kan prioritera din e-post.

Det som krävs för att kunna vara med och hjälpa till i fältarbetet är följande:
– Att de inte är allergiska eller överkänsliga mot antibiotika eller penicillin.
– Att de är ok med att dela rum med annan person i arbetsteamet.
– Att de fysiskt klarar av att vara ute i terrängen o hantera stora djur.
– Att deras arbetsgivare är ok med att de är borta just de dagar de anger till oss (inte att de redan tagit semester men att de har ett förhandsbesked)
– Bra om de inte räknar med att åka hem till familjen på kvällarna då det inte alltid är möjligt.
– Att de fått information att de inte kan ta med sig hund eller annat husdjur.