Stockholm

Stockholmsförbundet finns även på facebook.

Aktiviteter

6 september -Kårdag med loppis och trädgårdscafé
22 september – Planeringsmöte Svenska Blå Stjärnan 100 år

Mer aktiviteter kommer snart!


Nästa styrelsemöte

22 september

Är det något du vill att styrelsen ska ta upp på vårt nästa möte, maila någon av oss i styrelsen eller använd vår gemensamma mail:


Insamlingskonto för sponsorhäst till stiftelsen för den beridna högvakten

För snart 100 år sedan bildades Svenska Röda Stjärnan med syfte att värna arméhästens väl. Sedan dess har organisationen ändrat både namn och fokus, men samröre med hästarna i Försvarsmakten har levt vidare under hela 1900-talet. De sista “arméhästarna” i Sverige är de som är kvar i ceremoniell tjänst, det vill säga hästarna på Kavallerikasern. Många är de Stjärnor som fått sin utbildning i hästvård eller varit aktiva på K1 genom åren och det går nog att påstå att vår verksamhet på K1 är en stor anledning till varför Stockholmsförbundet är så vitalt.

Hyllning till arméhästen
Inför jubileumsfirandet 2017 är målet att, som en hyllning till arméhästen och vårt samarbete kring den, samla in pengar till en alldeles egen sponsorhäst. En sponsorhäst kostar 130 000 kronor. Insamlingen sker med frivilliga bidrag och genom olika aktiviteter. Den ska inte belasta förbundets ekonomi på något sätt.

Bidra till jubileumsgåvan
Naturligtvis hoppas vi att alla Stockholmsstjärnor vill skänka en slant och känna sig delaktiga i denna jubileumsgåva. Alla bidrag mottages tacksamt! Inget bidrag är för litet (och inte heller för stort). Den som har frågor får gärna kontakta insamlingsansvarig: Louise Ribbing, e-post: louise.ribbing@gmail.com / mobil: 070-544 14 10.

Jubileumskontot är: plusgirokonto 73 35 11-0.

Välkommen med ditt bidrag!

 


Kårdag med loppis och trädgårdscafé

Fynda på loppis, njut av god fika och träffa andra Stjärnor! Söndagen den 6 september mellan 11.00–14.00 arrangeras en ”kårdag” på Läderbacka gård i Ursvik/Sundbyberg. Det blir tipspromenad och annat smått och gott. Lunchsoppa serveras kl. 11.00. Alla intäkter denna dag går till hästinsamlingen. Barn och (snälla) hundar är också hjärtligt välkomna! Det blir sannolikt några barnaktiviteter också. Vi uppdaterar på Facebook så håll utkik…

Kommunalt till Läderbacka: Ta buss 504 från Hallonbergen (Blå linjen, T-banan). Därefter en kort promenad. Busshållplats är motionsgården på Ursviksvägen (Ursviks motionsgård). Gå sedan i bussens färdriktning, ta in på Egnahemsvägen och därefter höger på Stjärnvägen. Gå uppför backen in i skogen. Titta på sl.se.
Google Maps

VÄLKOMNA!

PS. Vill du skänka fina saker till loppisen eller hjälpa till på annat sätt, till exempel baka till kaffeförsäljningen eller ansvara för en aktivitet? Kontakta Louise Ribbing, mbl. 070-544 14 10 (senast 28 augusti).


Svenska Blå Stjärnan 100 år

Som de flesta redan vet så fyller SBS 100 år 2017. Stockholmsförbundet har nöjet att stå som värd för Riksstämman i maj 2017 och dessutom planerar vi en egen jubileumsaktivitet hösten 2017.

Då detta är ett stort arrangemang behöver vi i styrelsen hjälp av andra ideella med att arrangera och planera. I senaste Stjärnextra efterlyste vi medlemmar som är intresserade av att engagera sig i förberedelserna och nu är det dags att träffas.  Formerna för en riksstämma är till viss del fasta, men aktiviteter runt omkring är exempel på uppgifter för gruppen. När förbundet firade 90 år var det exempelvis middag på Karlberg.

Är du intresserad av att hjälpa till så anmäl dig här: Anmälningsformulär

Vi ses tisdag 22 september kl 18:30 till 19:30, Lützensalen på Kavallerikasernen (Lidingövägen 28), sista dag för anmälan lördag 19 september.

Frågor besvaras av Karin Krönmark  073 4179115 (kvällstid)

Välkomna!