Uppsala

Se hit alla hundintresserade!

Svenska Blå Stjärnan är i planeringsstadiet för att till hösten 2016 genomföra en tvådagars instruktörsutbildning i första hjälpen hund. Som utbildad instruktör kommer du få möjligheten att vara ute och föreläsa på brukshundklubbar, rasklubbar, skolor, utställningar etc. Till detta sökes en utåtriktad människa som brinner för sitt hundintresse och för att dela med sig av viktig kunskap till andra människor.

Känner du dig träffad? Eller vet du kanske någon som kan vara intresserad? Mer information och intresseanmälan hittar du längst ner på http://svenskablastjarnan.se/blanketter/!

Aktiviteter med Uppsala-förbundet

Kommande

Styrelsen är igång med planeringsarbetet inför kommande aktiviteter!  Håll dig uppdaterad på hemsidan eller på förbundets Facebooksida för mer information.

Genomförda

Söndagen den 29 maj 2016 anordnade Svenska Blå Stjärnan Uppsala ett besök hos Kjell och Ylwa Sjelin på deras gård i Hånsta Östergärde, väster om Vattholma. Produktionen på Hånsta Östergärde är KRAV-certifierad. Med ett hållbarhetstänk bedriver gården ekologisk djur- och växtproduktion, sedan tidigt 90-tal.

Dagen innehöll ett kort föredrag om gården samt hembakad go’fika. Vi fick sedan en rundvandring där gårdens åkermarksbaserade djurhållning visades. Hos Sjelin sätts djurens naturliga beteende sätts i fokus och alla djur ges möjlighet att vistas ute. Hönsen bor i flyttbara hönshus och grisarna får böka i skogen vilket gör stor nytta för återväxten av nya träd! Under rundvandringen visades också gårdens ekologiska åkerbruk som använder “agroforestry”, vilket innebär att träd planteras på åkrarna vilket tillför näring till marken och förhindrar erosion. Gårdens verksamhet genomsyras av ett hållbarhetstänk, vilket är viktigt för de utmaningar som framtidens livsmedelsproduktionen står inför!

Flyttbart hönshus Grisar i sin skog FjällkorFoto: Sofie Eriksson och Paula Quintana Fernández

 

Nyfiken på vad Svenska Blå Stjärnan Uppsala gjorde under år 2015? Läs verksamhetsberättelsen här!

 

 

kor 900x300

Kontakt

Du kan nå förbundet via ordförande Carin Bolander
Mobil: 073-556 64 15
E-post:

Besök gärna Uppsalaförbundets sida på Facebook!