Uppsala

Kommande aktiviteter med Uppsala-förbundet

Boka in 29 maj i kalendern redan nu!

Det är söndagen den 29 maj 2016 dags att besöka Kjell och Ylwa Sjelin på deras gård i Hånsta Östergärde, 2 km väster om Vattholma. Produktionen på Hånsta Östergärde är KRAV-certifierad. Med ett hållbarhetstänk bedriver gården ekologisk djur- och växtproduktion, sedan tidigt 90-tal.

Denna dag kommer innehålla ett kort föredrag om gården och dess olika aktiviteter som bedrivs där. Detta följt av en rundvandring där vi får se gårdens åkermarksbaserade djurhållning, med bland annat grisar och höns. Tänk vad spännande att se hur gårdens grisar har det i deras “grisskog”! Och hur många flyttbara hönshus har du sett? Djurens naturliga beteende främjas och alla djur ska ha möjlighet att vistas ute. Denna djurhållning bedrivs med andra ord genom nytänkande och stor omsorg för djuren.

Förutom inspirerande djurhållning kommer vi få se gårdens ekologiska åkerbruk. Även “agroforestry” används vilket innebär att träd planteras på åkrarna vilket tillför näring till marken, förhindrar erosion och ger skugga, som skyddar mot uttorkning. Återigen ett hållbarhetstänk vilket är viktigt för de utmaningar som framtidens livsmedelsproduktionen står inför!

Här hittar du mer information om gården!

Fika ingår!

Gratis för medlemmar (icke medlemmar betalar 50 kr kontant eller via Swish)

Var: Hånsta Östergärde, Vattholma
Adress: Hånsta 74, Vattholma (se länk för karta)
Buss? 823 från Uppsala mot Österbybruk (tidtabell)
– Hållplats: Vattholma Skola (cirka 2 km gångavstånd)
När: 29 maj 2016
Tid: Samling på gården kl. 14. Besöket tar cirka 2,5 timmar

Anmälan görs till Paula på  SENAST 25 MAJ

Hoppas vi ses!

 

kor 900x300

Besök gärna Uppsala-förbundets sida på Facebook!

Du kan nå förbundet via ordförande Carin Bolander
Mobil: 073-556 64 15
E-post: