Värmland

 Välkommen till Svenska Blå Stjärnan Värmland!

För frågor eller information, ring eller mejla Malin Andersson, verksamhetsledare Värmland.
Mejl: malinmelon@hotmail.com
Telefon: 0727-447512


Aktuellt – medlemsmöte 24 mars!


Medlemsmöte söndagen den 24 mars 2019 kl 15:00

Alla medlemmar är välkomna till Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, Karlstad på medlemsmöte. Vi är i lokal “Vinden” högst upp. Vi bjuder på våfflor med tillbehör och informerar om kommande aktiviteter. Ta gärna med en vän som är intresserad. För anmälan eller frågor kontakta Malin Andersson, , 072-744 75 12


Kommande aktiviteter 2019


Mer info får du veta om du kommer på medlemsmötet 24 mars. Se även lista nedan med förslag på aktivieter. Datum för aktiviteter kommer att publiceras inom kort, så håll utkik på hemsidan!

Kontakta oss gärna om du har några idéer till kommande aktiviteter.


Genomförda aktiviteter 2019


10 mars årsmöte i Svenska Blå Stjärnans Värmlandsförbund

Årsmötet började med att Ewa Mårgård föreläser om djurens helande kraft. Ewa har hållit på med hästar sedan 1981, tävlat i distansritt och bland annat haft ridskoleverksamhet med rehabiliteringsinriktning. Årsmötesförhandlingarna följde därefter och avslutades med fika. Den nya styrelsens sammansättning ser du längre ner på sidan.


Info från styrelsen


En liten presentation: Jag heter Lena Tollnerius och har varit med i styrelsen i några år. Blåstjärna har jag varit i många år. Jag är webbsidesansvarig och har inte tidigare sysslat med hemsidor, så ni får ursäkta om sidan ser lite konstig ut så är i början. Alla medlemmar kan maila mig eller ordföranden om ni har något ni vill ska finnas på sidan. Varför jag blev intresserad av SBS är för att jag alltid gillat olika djur. När jag var yngre bekantade jag mig ibland med hästarna på en gård eftersom jag red på ridskola. Då märkte jag vad trevliga kossor är och började hjälpa till vid mjölkning och annat arbete på gården. Att gå SBS kurser om olika djur och att lära sig köra traktor tyckte jag var jättekul. Nu har jag en katt som heter Saga, men annars inga andra djur. Här ser ni några foton på mig och min katt. Första bilden är då jag gick en SBS kurs i Kontrollberedskap för honungsbin och en annan SBS kurs om Smittskydd i ladugårdar.


Några av de genomförda aktiviteterna under 2018


Planeringsdag inför 2019

Den 2018-11-04 hade styrelsen ett styrelsemöte med planeringsdag på Gjuteriet, där planer inför 2019 gjordes upp. Se förslag längre ner. Alla medlemmar är givetvis välkomna att kontakta styrelsen om de har förslag på aktiviteter!

Stall Malma i Vålberg

2018-09-09 hade Stall Malma i Vålberg sin årliga hästtävling och käpphästtävling, där alla pengar som inkommer skänks till Barncancerfonden. Lena och Cilla deltog med Blåstjärneinformation.

Hundpromenad i Mariebergsskogen

2018-05-19 arrangerade Agria en hundpromenad i Mariebergsskogen. Tio kronor per ekipage gick till välgörenhet. – Pengarna går till de som kan behöva hjälp med veterinärkostnader och även till Hundstallet. SBS närvarade.

Årsmötet för Värmlands förbund

Genomfördes 2018-02-18 med 10 närvarande medlemmar och nya styrelsen ser du längre ner. Efter mötet berättade Yngve Gustafsson från Wermlands Mejeri om framgången med deras lokalproducerade mjölk (de 14 levererande gårdarna ligger inom en 5 mils radie från mejeriet). Det var jätteintressant att höra!


Lista över aktiviteter att göra

 • Första hjälpen hund
 • Hundmassage
 • Studiebesök på kennel
 • Kosläpp i maj
 • Vike bondemarknad i juni
 • Studiebesök på Stadsbondgården i Kristinehamn
 • Studiebesök på gård med får i vår/sommar
 • Studiebesök i bigård i vår/sommar
 • 4H-dagen i höst
 • Lillerudsdagarna i slutet av sommaren
 • Första hjälpen hund
 • Hundmassage
 • Studiebesök på kennel
 • Studiebesök på alpackagård
 • Repdagar med fårklippning

Repdagar

Ingen repetitionskurs 2019 är planerad, utöver möjlighet att göra en repdag med fårklippning vid olika tillfällen. Behöver/vill du göra repdagar och behöver hjälp att hitta en lämplig gård, kontakta utbildningsansvarig: Malin Andersson, tel: 072-744 75 12,


Tips på bra webbsidor vid olyckor, kriser och smittor: 

krisinformation.se

hardukoll.nu

sva.se

epiwebb.se

smittsäkra.se


tupp1 kyckling2 far3  hons2

 

Styrelsen

Ordförande: Malin Andersson, malinmelon@hotmail.com, 072-744 75 12

Utbildningsansvarig: Malin Andersson

Vice ordförande: Lena Tollnerius, lena.tollnerius@svenskablastjarnan.se

Kassör: Jessica Danielsson

Sekreterare: Cecilia Broström Tunér

Hemsidesansvarig: Lena Tollnerius

Ledamot: Sofie Eriksson