Riksstämma 2017

Vi har fått en del förfrågningar om det går att komma på jubileumsföresläsningarna på lördag.
Då Karlbergs slott är ett skyddsobjekt går det inte att genomföra öppna föreläsningar där. Det kommer däremot att genomföras föreläsningar runt om i landet i och med att Svenska Blå Stjärnan fyller 100 år. De kommer vara öppna för alla. Det som är planerat idag är Uppsala, Göteborg och Blekinge. SBS Stockholm kommer att fira i höst. Håll dig uppdaterad via Facebook-grupper och hemsida.

 

2017 års Riksstämma går av stapeln den 12-14 maj på Karlbergs slott i Stockholm. Då samlas representanter från landets alla förbund för att delta i jubileumsprogram såväl som Riks- och Ungdomsstämma. Då Svenska Blå Stjärnan firar hela 100 år i år kommer delar av lördagens program att bestå av föreläsningar, tal och historiska tillbakablickar. Den högtidliga förmiddagen gästas av inbjudna gäster från olika myndigheter, länsstyrelser, frivilligorganisationer och andra samarbetsaktörer. Förmiddagen kommer att avslutas med en jubileumslunch i en historisk våning på Karlberg Slott.

Ungdomsstämman är inplanerad till lördagseftermiddagen och Riksstämman till söndagen. Preliminärt program hittar du här.

Deltagare på Riks- och Ungdomsstämman är representanter från Svenska Blå Stjärnans förbund som på förhand har fått anmälan till Riksstämman skickade till sig.