Skåne

Gott nytt år!

Idag är det riktigt kallt och det har varit skönt att sitta inne och mysa tillsammans med katterna. Nu börjar vardagen igen med vanliga veckor ända fram till påsk. Vi startar året med MILA-mässan redan i februari och håller sedan vårt årsmöte, även det i februari. Hoppas att ni alla hittar något trevligt att komma på i vårens program. Försök att komma på vår resa till Roskilde. Vi som var med förra året tyckte det var toppen och ska alla försöka åka med i år också. Det fanns så mycket att titta på.

Nedan finns vårens inplanerade aktiviteter. Det kan komma fler så håll utkik här på hemsidan och på vår facebook: Svenska Blå Stjärnan Skåne. Glöm inte att läsa kursprogrammet som kom med tidningen i december för att se vilka centrala kurser som kan locka till anmälan.

Det är också viktigt att vi får in adressändring när ni flyttar för att inte missa någon information. Detta meddelas till .

Ni som har avtal med SBS bör kolla med Tom Heidelbach hur ni ska gå tillväga för  att göra repetitionsdagar. Det är ju viktigt att inte glömma bort det man har lärt sig.

Hoppas vi ses på något av evenemang i vår.

Stjärnhälsningar

önskar Birgitta

 

VÅRENS AKTIVITETER

 

Besök på Polisrytteriet och Jägerso den 7 april

Under våren kommer vi att göra ett studiebesök på Jägersros travbana i Malmö. Vi besöker travskolan och får prova på att köra ponnytrav med skolans hästar. Vi ska också försöka ordna ett besök hos Polisrytteriet där vi planerar att titta på deras hästar, träffa någon polis som guidar oss runt och berättar hur det är att vara ridande polis och visar utrustningen. Datum är i skrivande stund inte klart men anmäl dig redan nu så blir det lättare att planera med travskolan.

Aktiviteten är gratis för medlemmar men anmälan är bindande.

Anmälan senast den 15 mars till Bodil på mailen eller mobil 0709 40 19 56.

 

Lantbruksmässan i Roskilde, lördagen den 9 juni

Följ med till den största lantbruksmässan i Danmark med en yta på ca 35 hektar vilket motsvarar 70 fotbollsplaner. Djurutställningen har mer än 1500 djur, massor av traktorer och andra lantbruksmaskiner. Det finns en mängd smådjur och aktiviteter för barn. Roskilde lantbruksmässa är känt för sina hästshower. Den stora hästshowen varar en timme och här kan man se många olika hästraser göra fartfyllda program. Gå gärna in och titta på hemsidan: www.roskildedyrskue.dk

Anmäl intresse så snabbt som möjligt till Bodil Svegerud Regnér på mailen eller mobil 0709 40 19 56. Om vi blir tillräckligt många hyr vi en buss som kör oss till Roskilde. Senast den 9 maj måste vi ha din anmälan.

 

Vi vill veta vad du tycker

Har du tips, frågor eller önskemål? Skicka ett mail till