Skånes ungdomsavdelning

 

Gott nytt år 2018 alla ungstjärnor!

Sitter just nu och tittar tillbaka på 2017 och vilka aktiviteter vi gjorde, samt planerar aktiviteter för våren och sommaren.

2017 deltog vi med informationsmaterial och tipsrunda på MILA-mässan. Smådjurskursen under våren var omtyckt. Vi arrangerade en resa med buss till Lantbruksmässan i Roskilde där närmare 30 medlemmar deltog. Daglägret på Söderåsen med islandshästridning var också populärt. Några åkte till Blentarp och tittade på årets stora släpp av stork-ungar. Vi hade tillsammans med Blekinges ungdomsavdelning ett övernattningsläger i Skånes djurpark där 28 medlemmar sov över i tält/tipi.

Nu är planeringen för nya aktiviteter i full gång. Om du har tips eller idéer på aktiviteter så hör gärna av dig till någon av oss i ungdomsstyrelsen. Vi behöver också fler som vill delta lite mer aktivt i styrelsearbetet. Hör gärna av dig om du är intresserad. Du kan börja med att vara med som suppleant för att lära dig mer hur det går till i en styrelse. Det finns också lärorika ungdomsledarkurser som du kan gå, se på Blå stjärnans hemsida för mer info.

Nedan är vårens aktiviteter som vi planerat in så här långt, men följ oss på Facebook där information om nya aktiviteter dyker upp efterhand. Gruppen heter: Svenska Blå Stjärnan Ungdom Skåne.

Ha ett fantastiskt 2018! Hoppas vi ses på någon av våra aktiviteter.

hälsar Bodil och ungdomsstyrelsen

 

VÅRENS AKTIVITETER

 

Besök på Polisrytteriet och Jägerso den 7 april

Under våren kommer vi att göra ett studiebesök på Jägersros travbana i Malmö. Vi besöker travskolan och får prova på att köra ponnytrav med skolans hästar. Vi ska också försöka ordna ett besök hos Polisrytteriet där vi planerar att titta på deras hästar, träffa någon polis som guidar oss runt och berättar hur det är att vara ridande polis och visar utrustningen. Datum är i skrivande stund inte klart men anmäl dig redan nu så blir det lättare att planera med travskolan.

Aktiviteten är gratis för medlemmar men anmälan är bindande.

Anmälan senast den 15 mars till Bodil på mailen eller mobil 0709 40 19 56.

 

Lantbruksmässan i Roskilde, lördagen den 9 juni

Följ med till den största lantbruksmässan i Danmark med en yta på ca 35 hektar vilket motsvarar 70 fotbollsplaner. Djurutställningen har mer än 1500 djur, massor av traktorer och andra lantbruksmaskiner. Det finns en mängd smådjur och aktiviteter för barn. Roskilde lantbruksmässa är känt för sina hästshower. Den stora hästshowen varar en timme och här kan man se många olika hästraser göra fartfyllda program. Gå gärna in och titta på hemsidan: www.roskildedyrskue.dk

Anmäl intresse så snabbt som möjligt till Bodil Svegerud Regnér på mailen eller mobil 0709 40 19 56. Om vi blir tillräckligt många hyr vi en buss som kör oss till Roskilde. Senast den 9 maj måste vi ha din anmälan.

 

Djurläger på Kulturens Östarp i Veberöd den 25-27 juni

Upplev hur livet på en gård var förr. Under 3 roliga dagar får vi ta hand om djuren på gården, det finns bl.a. kor, gotlandsruss, kaniner, får och getter. Vi får också pyssla i trädgården och prova på gamla hantverk. Vi lagar gemensamt mat från grunden på kvällarna, spelar spel och myser. Det blir även en runda minigolf och en massa andra äventyr.

Övernattning på Orebackens camping, på vandrarhemmet, som vi har helt för oss själva.

Max 12 deltagare (ålder 6 – 13 år).

Deltagaravgift: 250 kr som betalas in senast samma dag som du gör din anmälan på

Bankgiro: 5103-5939

Anmälan senast 20 maj till Joakim Hald på mailen

 

HÖSTENS AKTIVITETER

Till hösten har vi planer på att åka till något trevligt ställe och rida islandshäst, ordna djurkurser m.m. så följ oss på Facebook: Svenska Blå Stjärnan Ungdom Skåne

 

Vi vill veta vad du tycker

Vi vill veta vad du är intresserad av och vill hemskt gärna att ni ger oss förslag på olika aktiviteter, studiebesök och läger som du hade tyckt var kul så kan vi försöka arrangera nåt som passar dig (och säkert många andra unga stjärnor) i framtiden!

Du behöver inte ha ett eget djur, alla är välkomna för att lära sig mer och träffa och ha kul med andra djurintresserade barn och unga, det är det som är själva grundtanken med att starta upp en ungdomsavdelning i Skåne.

 

Vill du vara med i styrelsen?

Tycker du att det skulle vara spännande och intressant att vara aktiv i ungdomsavdelningens styrelse? Hör då av dig till någon av oss i ungdomsstyrelsen. Du kan börja med att vara med som suppleant för att lära dig mer hur det går till i en styrelse. Det finns också lärorika ungdomsledarkurser som du kan gå, se på Blå stjärnans hemsida för mer info. Kontaktuppgifter till oss i styrelsen hittar du i menyn uppe till höger.