Stockholms ungdomsavdelning

Hem | Kontakt | Stjärnextra | Kavallerikasern | Damsadelgruppen | Ungdomsavdelningen

Kommande aktiviteter:

Läger 2018

LAMMLÄGER 2 dagar

Under Påsklovet v.14 har många av fåren på Massum Gård börjat lamma och därför anordnar vi två lammaläger där ni får gosa och lära er massor om lammen, har vi tur får vi kanske vara med vid en lammning. Vi träffas tidig förmiddag och avslutar sen eftermiddag dagen efter. Vi sover tillsammans i en stor sovsal. All mat som serveras är hemlagad

 

Datum: 3-4 april (minst 10 år) 6-7 april (vuxen + barn, minst 6 år)

Plats: Massum Gård, Norrtälje

Boende: Flerbäddsrum

Pris: 1000 kr (inkl. kost, logi och aktiviteter)

Antal: Max 8 deltagare per läger

Frågor och anmälan: Sofie Åkerlund och Julia Andreassen,

 

HUNDLÄGER 4 dagar

Äntligen är vårt hundläger tillbaka! Ta med dig din hund på fyra fullspäckade dagar där ni får träffa massa andra hundtokiga kompisar. Under lägret kommer ni få prova på agility lydnad och spår. Vi kommer också prata om första hjälpen för hundar, träna tricks och massa annat kul för både barn och hund. Har du ingen egen hund? Utan extra kostnad får du låna en hund under lägret!

Maten som serveras är hemlagad!

 

Plats: Horsfjärdens vandrarhem, Haninge
Datum: 17–20 juni

Boende: Tvåbäddsrum

Ålder: 10–15 år

Pris: 3000 kr (inkl. kost, logi och aktiviteter)

Antal: Max 12 deltagare

Krav: Hunden får inte väga mer än 20 kg, vara under 1 år eller löpa. Hunden måste ha grundlydnad men annars behövs inga förkunskaper. Självklart ska hunden fungera bra med andra hundar och barn.

Frågor och anmälan: Senast fyra veckor innan kursstart till Sofie Åkerlund och Julia Andreassen,

 

KOLÄGER 4 dagar

Välkommen på koläger. Varje dag kommer vi att åka till Billinge mjölkgård där du kommer att få gosa med kor och kalvar. Du kommer att få välja ut en egen ko och lära dig massor om henne. Du kommer också att få välja ut en egen kalv som du får namnge, du får lära den att gå i grimma och mycket mer. Du kommer att få prova handmjölkning och följa mjölkens väg från åkern till gårdens eget mejeri. Självklart blir det också bad, lekar och annat skoj! Maten är hemlagad!

Plats: Billinge Gård och Massum Gård, Norrtälje

Datum: 18–21 juni

Boende:Flerbäddsrum

Ålder: 9–14 år

Pris: 1800 kr (inkl. kost, logi och aktiviteter)

Antal: Max 10 deltagare

Frågor och anmälan: Sofie Åkerlund och Julia Andreassen,

 

DJURLÄGER 5 dagar

Välkommen på djurläger, lägret för dig som älskar och vill lära dig mer om flera olika djur. Varje dag kommer vi att fokusera på ett speciellt djur och göra studiebesök på närliggande gårdar. Vi kommer att blanda teori och praktiskt arbete med djuren. På gården vi bor på finns hästar, får, kaniner och marsvin. Självklart blir det också bad, lekar och annat skoj! Maten är såklart hemlagad!

Plats: Massum Gård, Norrtälje

Datum: 25-29 juni

Boende: Flerbäddsrum

Ålder: 10–14 år

Pris: 3 000 kr

Antal: Max  deltagare 12

Frågor och anmälan: Sofie Åkerlund och Julia Andreassen,

 

FÅRLÄGER (FAMILJELÄGER) 3 DAGAR

Välkommen på Fårläger, ett familjeläger för ett barn och en vuxen per barn. Ett perfekt läger för er som älskar djur och vill göra något tillsammans. Förutom att gosa med fåren kommer vi bland annat att skilja av och väga lamm, kontrollera hagarna, vara med vid klippning av fåren, pyssla med ullen och testa att köra traktor. Självklart blir det också bad, lekar och annat skoj! Maten är hemlagad!

Plats: Massum Gård, Norrtälje

Datum: 1-3 juli

Boende: Flerbäddsrum

Ålder: 6-10

Pris: Vuxen 2 000 kr/Barn 1800 kr (inklusive kost, logi och aktiviteter)

Antal: Max  deltagare 10

Frågor och anmälan: Sofie Åkerlund och Julia Andreassen,

 

RIDLÄGER, (18+) 3 DAGAR

Välkommen på ett utvecklande ridläger för dig över 18 år. Det är ett kombinationsläger där du får utveckla dina förmågor inom både dressyr och hoppning. Det kommer att vara två ridpass per dag som varvas med teori. Ridlärare är Sofia Collin som är diplomerad svensk ridlärare level 2. Hästarna är utbildade medelsvår B dressyr och minst 1 meter hoppning, en av hästarna har också tävlat körning till medelsvår B. Förutom att lära dig mer om ridning kommer du att få träffa likasinnade, och såklart blir det dessutom bad och andra aktiviteter. Maten är hemlagad!

Datum: 6-8 juli

Ålder: 18-25

Förkunskaper: Våga galoppera på stor häst och hoppa hinder på minst 80 cm

Kostnad: 2 800kr (inklusive kost, logi och aktiviteter)

Plats: Massum Gård, Norrtälje

Boende: Flerbäddsrum

Antal: Max 5 deltagare

Frågor och anmälan: Sofie Åkerlund och Julia Andreassen,

 

Hej
Nu vill vi i Stockholms ungdomsavdelning bjuda in dig till en mysig höstaktivitet.

Vi kommer under kvällen laga och äta en 3-rätters meny under ledning av Cajsa Wargs egna kock.

“Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.”
-Cajsa Warg

Detta vänder sig till dig som är intresserad av att vara mer aktiv i ungdomsavdelningen och/eller vill jobba som lägerledare i sommar.

När: 19 November kl. 17.30
Var: Cajsa Warg, Renstiernas gata 20, 116 31 Stockholm
Ålder: 14 år och uppåt
Anmälan: 
Har du frågor eller funderingar kontakta Linda 0702 77 49 25

Välkomna!

Vill ni hänga med på ännu mer roliga aktiviteter? Den 2-3 december kommer vi anordna ett helgevent där vi kommer äta gott, köra ballbreaker och lära känna varandra! Vi står för alla kostnader, gäller alla som är med i ungdomsavdelningen 🙂

Vid intresse maila sthlmungd@svenskablastjarnan.se

 

Lägerledareträff!

Gillar du barn och djur och vill ha världens roligaste sommarjobb? Hör av dig till sthlmungd@svenskablastjarnan.se och berätta lite kort om dig själv (åldersgräns 16 år) så kommer vi kalla dig till en superrolig träff med andra likasinnade. Så ånga som möjligt kommer sedan få jobba på våra sommarläger och kanske träffar du en ny kompis att planera aktiviteter med. Hoppas vi ses och hörs!!

// Sofie & Julia, lägeransvariga Stockholms ungdomsavdelning

Hör gärna av er till oss om ni har andra förslag på aktiviteter eller på annat sätt engagera er i föreningen 🙂

 

 

 

Tack för sommaren 2017

Tack alla lägerdeltagare, Massum gård mfl, och alla fantastiska lägerledare som gjorde denna lägersommar möjlig!

Vi i styrelsen tyckte det var en toppen sommar och redan nu är planeringen inför nästa sommar igång, ni har väl inte missat att vi söker lägerledare? Kolla i tidningen eller dra iväg ett mail direkt till sthlmungd@svenskablastjarnan.se så får du mer info. Missa heller inte dagboken från ko-lägret som går att läsa i senaste Stjärnextra.

 

 

Välkomna till Stockholms ungdomsavdelning!

Vi är en styrelse som hittar på aktiviteter och läger för våra medlemmar i Stockholm. Om du vill veta vilka vi är, önska aktiviteter eller om du har frågor så maila oss på sthlmungd@svenskablastjarnan.se.

Våra aktiviteter vänder sig främst till ungdomar mellan 7-16 år, men vissa aktiviteter lämpar sig även väl för dig som är upp till 25 år. Missa inte att anmäla dig till sommarens läger, läs om dem nedan!

Saknar du någon aktivitet eller något på hemsidan? Kontakta oss och berätta vad du saknar så försöker vi ordna det. Är du intresserad av att engagera dig i Stockholms ungdomsavdelning, kontakta oss på sthlmungd@svenskablastjarnan.se

Hälsningar
Felicia, Astrid, Sofie, Julia och Agnes