Riksstämma 2019

Tack alla ombud och deltagare av Riks- och Ungdomsstämman för en fantastisk och engagerande helg!

Riks- och Ungdomsstämman gick av stapeln den 11-12 maj i Jönköping. Redan på fredagen anlände ett stort gäng Blå Stjärnor till Elite Stora Hotellet och Jönköpings förbund bjöd på ett studiebesök till Tändsticksmuseet. Rundvandringen med guide var väldigt uppskattad av såväl unga som äldre – det är en spännande historia Tändsticksmuseet har att berätta om en av Sveriges tidigaste exportsuccéer.

På lördagen inleddes dagen med Ungdomsstämma som behandlades på rekordtid. Det var förberedda ungdomar som hade gjort ett utomordentligt förarbete med årsredovisningar, propositioner och förslag till ny styrelse. Moa Samuelsson blev omvald som Ordförande och med sig i styrelsen har hon följande ledamöter; Signe Karlman (vice ordförande), Linda Holm, Sofie Åkerlund, Axelina Knöppel och Josefin Palmgren.

Efter lunch tog Riksstämman vid. Med Pelle Bratell som mötesordförande flöt stämman på och propositioner samt motioner behandlades med god ton och positiv engagemang. Sittande styrelse blev omvald med förändringen att Elisabeth Olofsson blev vald till Ordförande och Christina Arosenius till vice ordförande. Ledamöter är Katarina von Hofsten, Elisabeth Berglund, Ingalill Wallin, Karin Krönmark och Pia Svedberg, samt ungdomsrepresentanterna Moa Samuelsson och Signe Karlman.

Kvällen avslutades med en trerätters middag i Spegelsalongen på Elite Stora Hotellet med underhållning och popquiz av Stubbe Wahlberg. Medaljer tilldelades till nominerade medlemmar i förbund och ungdomsavdelningar.

På söndagen inledde Thomas Svensson från Jordbruksverket dagen med en intressant föreläsning om Svenska Blå Stjärnans viktiga roll i arbetet med myndigheten. Thomas berättade även om framtida utmaningar och vikten av en en bra krisberedskapsplan. Efter föreläsningen framförde Centralstyrelsen och kansliet information kring olika projekt och policys. Efter lunch var det avsked med många kramar och skratt.

Tack Jönköpings förbund och alla medverkande för en fin helg i sann Blå Stjärnan anda!

 


Svenska Blå Stjärnans riks- och ungdomsstämma hålls vartannat år. I år, 2019, är det dags för Jönköpings förbund att agera värd. 

Som medlem kan du delta både på riks- och ungdomsstämman oavsett vad du anmäler dig till. Det finns ett begränsat antal platser som i första hand är avsedda för förbundens ombud, ungdomsavdelningarnas ombud samt för Centralstyrelse och valberedning. Övriga kan anmäla sig i mån av plats.

Centralstyrelsen står för omkostnader för ett ombud per förbund – kost, logi och resa. Ombud väljs på förbundets årsmöte. Utse gärna även en suppleant om ombudet får förhinder.
Övriga deltagare står för sina egna kostnader. Centralstyrelsen har beslutat att för 2019 års stämma subventionera kostnaden för kost och logi för ytterligare en person per förbund, utöver ombudet. Övriga betalar självkostnadspris.

Vi bor på Elite Stora Hotellet Jönköping, som ligger centralt vid Vätterns södra strand. Där håller vi även stämmoförhandlingarna. Hotellet ligger nära Jönköpings tågstation.

Datum

11-12 maj är det stämmoförhandlingar men kom gärna på fredagen den 10 maj. Då välkomnar Jönköpingsförbundet oss alla vid 18.00. Vi äter en smörgås på hotellet innan vi 18.40 beger oss mot Tändsticksmuseet.

Tider

10 maj: 18.00 hälsar Jönköpingsförbundet alla välkomna
11 maj: 9.00 startar helgens stämmor
12 maj: 14.00 avslutas stämmorna med eftermiddagskaffe

Det fullständiga programmet med fler tidsangivelser laddar du ner här >>> Program Riksstämma 2019

Deltagarna bokar och betalar själva sina resor till och från stämman, förutom ombuden vars resor bekostas av Centralstyrelsen. Information om resebokning skickas ut separat till dig som är ombud. Kostnaden för stämmohelgen faktureras förbunden i början av april.

Kostnad kost och logi

Dubbelrum 2 nätter
Två nätter inklusive kost: 3 300 kr
En person kan boka för subventionerat pris: 2 995 kr

Enkelrum 2 nätter
Två nätter inklusive kost: 4 150 kr
En person kan boka för subventionerat pris: 3 850 kr

Anmälan Riksstämman 2019

Anmäl dig senast den 31 mars på vår anmälningssida.

Välkommen!