Bli ungdomsledare

Att vara ungdomsledare är ett stort ansvar, men också jätteroligt! Det är ofta mycket mer arbete än man tror och det kräver att man är förberedd på det mesta och är duktig på att lösa oväntade saker på plats! Som ungdomsledare får du mängder av nya erfarenheter och vänner, det ser även bra ut i din meritlista när du söker arbete att ha varit aktiv i en ideell förening.

Har du en idé på en aktivitet, men vet inte hur du ska komma igång?

Vill du hålla en aktivitet/läger inom SBS-RUF så finns det gott om hjälp att få om du vill det! Ta i första hand kontakt med ditt lokala förbund eller ungdomsförbund, men tveka inte att kontakta någon av oss i Riksungdomsförbundets styrelse så hjälper vi dig vidare.

Vill du bli ungdomsledare?

Är du mellan 12-18 år och vill vara med och leda barn- och ungdomsverksamhet i Svenska Blå Stjärnan? Ta chansen att gå FUL, förenings- och ungdomsledartbildning. Utbildningen genomförs tillsammans med Studiefrämjandet.

Är du över 18 år eller redan har gått FUL? Då kan du istället gå Ledarskapsutbildning som genomförs av Lottakåren.

Är du intresserad av att gå en förenings- och ungdomsledarutbildning kan du skicka en intresseanmälan till . Vi genomför utbildningar löpande allteftersom vi ser att intresset och behovet finns.

Är du redan ledare?
Är du redan aktiv i organisationen, som ledare eller du kanske vill bli ledare, då är du varmt välkommen att gå med i vår Facebook grupp för organisationens funktionärer och aktiva. Där kan du bolla idéer och knyta kontakter med andra aktiva runt om i Sverige.

Välkomen till gruppen SBS Ungdom Landet Runt på facebook.