Bli ungdomsledare

Att vara ungdomsledare är ett stort ansvar, men också jätte roligt! Det är ofta mycket mer arbete än man tror och det kräver att man är förberedd på det mesta och är duktig på att lösa oväntade saker på plats! Som ungdomsledare får du mängder av nya erfarenheter och vänner, det ser även bra ut i din meritlista när du söker arbete att ha varit aktiv i en idéell förening.

Har du en idé på en aktivitet, men vet inte hur du ska komma igång?

Vill du hålla en aktivitet/läger inom SBS-RUF så finns det gott om hjälp att få om du vill det! Ta i första hand kontakt med din lokala ungdomsavdelning eller förbund, men tveka inte att kontakta någon av oss i Ungdomsrådet så hjälper vi dig vidare.

Vill du bli ungdomsledare?

Är du mellan 12-18 år och vill vara med och leda barn- och ungdomsverksamhet i Svenska Blå Stjärnan? Ta chansen att gå FUL, förenings- och ungdomsledartbildning. Utbildningen genomförs tillsammans med Studiefrämjandet. Är du över 18 år eller redan har gått FUL? Då kan du istället gå Ledarskapsutbildning som genomförs av Lottakåren.

Är du intresserad av att gå en förenings- och ungdomsledarutbildning kan du skicka en intresseanmälan till . Vi genomför utbildningar löpande allteftersom vi ser att intresset och behovet finns.

Ungdomsledare på facebook

Nu finns det en grupp på Facebook för er som är engagerade som ledare eller vill vara ledare inom Svenska Blå Stjärnans Ungdomsförbund. Där kan ni bolla idéer och knyta kontakter med andra ledare runt om i Sverige. Medlemmar i gruppen kan även ta del av filer/dokument som andra använt sig av när de anordnat aktiviteter, ta del av foton samt se evenemang som Ungdomsrådet bjuder in till! Välkomen till gruppen SBS ungdomsledare på facebook.