Snart dags för Svenska Blå Stjärnans dag

Nu är det bara två dagar kvar till den 7 september och Svenska Blå Stjärnans dag. Vi berättar om vad några av våra förbund och ungdomsförbund gör på vår organisations verkliga högtidstillfälle.

Svenska Blå Stjärnans dag infaller den första lördagen i september, det här året innebär det den 7 september. Det är en dag då våra lokal- och ungdomsförbund berättar om vad vår organisation gör, värvar nya medlemmar och inte minst: bjuder på spännande aktiviteter. Här är några exempel:

Svenska Blå Stjärnan Älvsborgs ungdomsdistrikt bjuder in till traditionsenligt firande av Svenska Blå Stjärnans dag hos hundsektionen i Brunnered. På menyn står bland annat agility, rallylydnad och nosework. Det kommer också vara loppis.
Läs mer på Svenska Blå Stjärnan Norra Älvsborgs hemsida

Svenska Blå Stjärnans förbund och ungdomsförbund i Skåne anordnar fågelsafari i Fulltofta strövområde den 7 september. Safarin leds av representanter från Sveriges Ornitologiska Förening.
Läs mer på Svenska Blå Stjärnan Skånes hemsida

Svenska Blå Stjärnan Blekinges förbund och ungdomsförbund anordnar besök vid Trollsjön i Brunnskogen för att undersöka den fascinerande insektsvärlden där. Det bjuds också på kaffe, saft och bullar.
Läs mer på Svenska Blå Stjärnan Blekinges Facebooksida

Svenska Blå Stjärnan Södra Älvsborg bjuder in till ett spännande besök hos alpackorna på Källagården i Dalstorp den 7 september. I sin inbjudan skriver Svenska Blå Stjärnan Älvsborg att man också kommer informera ”om vår organisation och våra utbildningar”.
Läs mer på Svenska Blå Stjärnan Älvsborgs Facebooksida

Foto: Peter Osslund

Fler nyheter

2024-09-13
Virussjukdomen blåtunga, som drabbar idisslare, är tillbaka i Sverige 14 år efter att den utrotades i landet. Idag rapporterar Jordbruksverket att en mjölkko i Uddevalla är smittad. – Den drabbade besättningen beläggs nu med flyttrestriktioner…
2024-08-26
De arbetar inom vård och räddningstjänst. Spårar cancer, covid-19, mögel och granbarksborrar. Hjälper polisen att hitta narkotika, bomber och brottslingar på flykt. Med mera, med mera. Men de är också väldigt bra kompisar och har…
2024-08-17
Idag den 17 augusti högtidlighåller vi Hemlösa djurs dag, en dag då alla världens övergivna djur står i fokus. Det överlägset mest övergivna djurslaget i Sverige är katter. Uppskattningsvis finns 100 000 hemlösa katter i…
2024-06-26
Almedalsveckan är igång och i morgon torsdag 27 juni arrangerar Frivilliga försvarsorganisationernas samarbetskommitté (FOS) ett högintressant seminarium. Det har rubriken ”Sätt igång – frivilligförsvaret stärker försvarsförmågan” och bland de inbjudna talarna finns ministern för civilt…