Norra Älvsborg

Hos oss finner du verksamhet för djurintresserade i alla åldrar.

Vill du veta mer om vad som händer i vårt förbund eller i vårt ungdomsdistrikt? Klicka dig vidare på länkarna nedan!

Norra Älvsborgs förbund –  Älvsborgs ungdomsdistrikt

Vi finns på Facebook!

För mer löpande uppdatering av våra aktiviteter, bilder och resultat från tävlingar- kika in på vår facebooksida!

Medlemstidning

Vårt medlemsblad Stjärnfallet kommer ut fyra gånger per år, där kan du läsa om de aktiviteter vi ordnar.

-Stjärnfallet nummer 3 2o19-

-På gång-

Observera att aktiviteterna är sorterade efter startdatum i listan nedan. En aktivitet som har flera träffar som sträcker sig över flera månader anges bara en gång i listan- och då under månaden som aktiviteten startar. För att delta i våra aktiviteter ska du vara medlem i Svenska Blå Stjärnan, om inget annat anges.

 

Detta händer i oktober:

Resa till Nordens Ark
Lördagen den 19 oktober ordnar vi en guidad tur på Nordens Ark för våra medlemmar. Denna unika park har som syfte att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald och är belägen utanför Hunnebostrand.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Samling utanför grindarna kl. 11.00. Viss samåkning kan ordnas.                                                                                                                                                                                                                                         Tag med egen matsäck och kläder efter väder.                                                                                                                                                                                                                                                                           För medlemmar upp till 25 år är inträde och guidning kostnadsfri, medlemmar över 25 år betalar 200:-. Resan vänder sig i första hand till Lilla Edets, Vänersborgs och Trollhättans Ungdomsavdelningar samt Norra Älvsborgs Förbund.                                                                                                                                                                                                                                                       Bindande anmälan till Lena, lenadelin@hotmail.com, senast 10 oktober. Avgiften skall vara insatt på pg: 92 97 94-6, senast 11 oktober. Glöm inte att ange namn och personnummer i mailet. Välkommen med din anmälan

Hundpromenad

Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära hundpromenader! Alla hundar ska vara kopplade. Visa hänsyn och släpp inte fram din hund till okända hundar.Ta med fika.Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem, om du tänkt gå fler gånger. Anmälan till maj.duberg@hotmail.com                                 Söndag 20/10 klockan 14.00Väne Åsaka bygdegård.Marita leder promenaden.Tema: Leta godis (ta med mycket hundgodis)

Hästiga aktivitetsträffar

Nu utvecklas stallträffarna vidare till aktivitetsträffar
Barn, ungdomar och vuxna är välkomna
Åldersgräns från 8 år
Tid kl: 11-14
Egna hästar är välkomna eller så kan du låna någon av våra klubbhästar.
Träffarna är lördagen den 26:e oktober och lördagen den 9:e november.                                                                                                                                                                                                                         Pris: 40 kr för båda träffarna. Pengarna ska vara inne på bankgiro 929794-6 så fort som möjligt efter anmälan.                                                                                                                                                Hjälm är obligatoriskt annars finns det att låna. Egen fika medtags. Välkomna!

Anmälan till Lisa Häger på sms 0729695346 eller mail
minihager@gmail.com. Anmälan är bindande och senast anmälningsdagen är tisdagen den tisdagen den 22:e oktober.

Hundpromenad vid Väktorsjöarna

Den 27 oktober kl 13,00 samlas vi vid Hjärtums Bygdegård för vidare gemensam färd till Väktorsjöarna.                                                                                                                                                                  Ta med fika.
Anmälan senast 26/10 till anneliholmberg@telia.com

Detta händer i november:

Hundpromenad

Välkomna med på Svenska Blå Stjärnans populära hundpromenader! Alla hundar ska vara kopplade. Visa hänsyn och släpp inte fram din hund till okända hundar.Ta med fika.Om du inte redan är medlem så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem, om du tänkt gå fler gånger. Anmälan till maj.duberg@hotmail.com

Söndag 3/11 klockan 13.00 Obs tiden!Parkeringen vid Onsjö skolan Vänersborg.Maj leder promenaden.Tema: Enkel parkour.

Kaninhoppning i Trollhättan

Hej alla kaninhoppare! Kaninhoppningen i Trollhättan börjar den 6/11 kl 18-19,30 i våran egna lokal på Magnetvägen 20 i Trollhättan. Det kostar bara 20 kr tillfälle och hoppare. Hör av dig till Filippa vid mer information. Filippa.m.wendt@gmail.com eller telefon 0732671220. Varmt välkomna!

Hästiga aktivitetsträffar

Nu utvecklas stallträffarna vidare till aktivitetsträffar
Barn, ungdomar och vuxna är välkomna
Åldersgräns från 8 år
Tid kl: 11-14
Egna hästar är välkomna eller så kan du låna någon av våra klubbhästar.
Träffarna är lördagen den 26:e oktober och lördagen den 9:e november.

Pris: 40 kr för båda träffarna. Pengarna ska vara inne på bankgiro 929794-6 så fort som möjligt efter anmälan.

Hjälm är obligatoriskt annars finns det att låna. Egen fika medtags. Välkomna!

Anmälan till Lisa Häger på sms 0729695346 eller mail
minihager@gmail.com. Anmälan är bindande och senast anmälningsdagen är tisdagen den tisdagen den 22:e oktober.

Resa till Universeum

Hajmatning, giftormsspaning, experiment i Kemilabbet, rymdäventyr och regnskogssafari. På Universeum händer det alltid något spännande. Häng med!

Lördagen den 9 november åker vi till Göteborg med buss som avgår från Överby kl.9.00 och hämtar upp vid Edet-rasta ca 9.30.
Alla upplever Universeum på egen hand under dagen. Vi äter antingen medhavd matsäck eller handlar i deras restauranger och caféer. Titta på deras hemsida för att se aktuellt program. Barn under 12 år behöver ha med en ansvarig vuxen som är medlem.
Vi vänder hemåt igen kl.15.00.

Resan är gratis för alla medlemmar upp till 26 år och är du 26 och uppåt betalat du bara 200 kr. Då ingår bussresa och entré.
Självklart måste medlemsavgiften vara betald. Om du tar med dig vänner som blir nya medlemmar betalar de medlemsavgift som gäller även för 2020. Medlemsavgiften är 100 kr upp till 26 år. Över 26 år kostar det 150kr. Familjemedlemmar på samma adress som en fullbetalande, betalar bara 25 kr/år.

Anmälningstiden är kort. Senast 20 oktober måste du ha bestämt dig, anmälan är bindande.
Maila din anmälan till Maria Albertsson maralb@live.se. Uppge namn, födelsedata, var du är medlem och var du stiger på bussen. Bankuppgifter för betalning får du efter anmälan. Frågor besvaras i mail eller telefon 070-680 85 23, säkrast med sms.

Välkomna!

Hubertusritt på Vinterholm!

Söndagen den 17 november kl 11.00 träffas vi på Vinterholms gård mellan Åsaka och Upphärad för att rida eller köra tillsammans. Före vi ger oss iväg på långturen, bjuds det på glögg och pepparkaka, när vi kommer tillbaka äter vi korv med bröd. Det blir ingen jakt efter någon rävsvans, men nog så trevligt ändå.

Alla medlemmar är välkomna och har du ingen häst med dig, så finns det ett fåtal platser att åka med i en vagn. Kostnaden är 50kr.

För anmälan kontakta Therese 0733-481784 eller via therese.lundin75@gmail.com

Agility och rallylydnadsträning

Under vintern har vi träning i ett ridhus. Du som vill träna agility ska ha gått agilitykurs hos oss eller någon annanstans.

Tid: Varannan söndag klockan 15.00-17.00
17/11, 1/12, 15/12
12/1, 26/1, 9/2, 23/2, 8/3
samt 22/3 (obs då är tiden 14.00-17.00) för vi ordnar en enkel träningstävling.

Plats: Ridhuset Krusetorpet i Lindveden Trollhättan. Sväng av 45:an vid norra avfarten mot Sjuntorp.
Ridhuset ligger på höger sida några hundra meter in på Sjuntorpsvägen.

Träningsavgift: 250 kronor. Sätts in på PG-konto 92 97 94-6

Fika finns att köpa.

Anmälan till maj.duberg@hotmail.com
Välkomna!

 

Dessutom:

Kaninhoppning i Lilla Edet

Vi håller på att undersöka om vi kan ha hoppningen inomhus under vintern.
Håll utkik på Facebook Svenska Blå Stjärnan Lilla Edets ungdomsavdelning där kommer vi lägga upp kommande träningar.

Hundaktiviteter i Lilla Edet

Nu har vi startat upp så smått med hundaktiviteter i Lilla Edet.
Vi har haft några hundpromenader samt tränat Rallylydnad.

Vill du vara med oss? Vi vill gärna bli fler som träffas.

Våra träffar läggs ut på Facebook Svenska Blå Stjärnan Lilla Edets ungdomsavdelning eller kontakta anneliholmberg@telia.com eller 0708-230 186.

Välkommen!!