Stockholm

Hem | Kontakt | Stjärnextra | Kavallerikasern | Damsadelgruppen | Ungdomsavdelningen

Stockholmsförbundet finns även på Facebook och på Instagram.


Senaste Stjärnextra: 

Du kan läsa senaste numret av Stjärnextra digitalt här:

Stjärnextra 2 /2020

Vill du skicka in ett bidrag till nästa nummer – meddela oss på .
Styrelsens mail läses av ca en gång per vecka.

Våra gamla nummer av Stjärnextra hittar du under fliken Stjärnextra här på hemsidan!


Kommande aktiviteter

15 juni – 15 juli  — Anmälan till Hästvård- och hästsjukvårdskursen 20/21
KURSEN ÄR FULLTECKNAD

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hästar, hästvård och hästsjukvård och passar bra för dig som nyss skaffat egen häst eller planerar att göra det eller för dig som helt enkelt vill lära dig mer om hästars välmående.

Under ledning av veterinär Lena Malmgren tillsammans med Yvonne Jonsson får du lära dig om skötsel och sjukvård för hästar, genom teori i lektionssal blandat med praktiska övningar i stallet på Kavallerikasern/K1, på Lidingövägen i Stockholm. Tanken är att deltagarna ska lära sig om allmän vård av häst och hur en frisk häst ser ut, samt att kunna upptäcka att en häst är sjuk genom att veta hur den beter sig och då kunna agera på rätt sätt. Under kursen går deltagarna igenom allt från grundläggande saker som hästens delar, sadling och tränsning till mer avancerade saker som foderstatsberäkningar, hästsjukdomar och bandageläggning.

Kursen hålls under två terminer med sju till åtta gånger per termin och i kursen ingår även en dag med stalltjänst på Kavallerikasern. Du ska kunna deltaga vid alla kurstillfällen för att kunna vara med på kursen.

Kursen drivs som en studiecirkel i samarbete med Studiefrämjandet.

*Pris: 3 500 kronor, betalningsinformation kommer till de som blir antagna på kursen.
*Datum: Preliminärt start oktober för höstterminen samt början av februari för vårterminen.
*Kurstid: Kursen hålls på måndagar 18.30-21.00.
*Förutsättningar för deltagande: Åldersgräns 16 år. Medlemsskap i Svenska Blå Stjärnan.
*Anmälan: sker endast via detta anmälningsformulär, från 15 juni 12.00 t.o.m. 15 juli. Först till kvarn gäller. FULLTECKNAD

Antagningsbesked skickas ut kring månadsskiftet juli-augusti. Definitivt antagen till kursen är du först då du erlagt din kursavgift. Sena anmälningar accepteras inte. Intresset för kursen är stort och vi kan tyvärr inte ta in reserver när kursen väl har börjat. Observera att SBS medlemsavgift skall vara betald innan anmälan sker, annars stryks anmälan.

För frågor och mer information, se hemsidan eller kontakta kursansvarig i Stockholmsförbundet, Lillemor Wendelstig, på utbildning.stockholm@svenskablastjarnan.se.

Rådande virus med smittorisk kan innebära att myndigheters eventuella framtida restriktioner måste tillämpas. Vi förbehåller oss rätten att ställa in om det inte blir möjligt att då genomföra kursen på ett effektivt sätt.

-> Anmäl dig här från och med 15 juni 12.00 <-
FULLTECKNAD

 

16 juni – Studiebesök hos Get2Gether, Lidingö

Foto: lånat från Get2Gethers hemsida

Dags igen för ett studiebesök hos den ideella föreningen Get2Gether på Lidingö! Vi hälsar på i hagen hos föreningens getter och får höra om getterna och deras jobb med att hålla landskapen öppna.

Tid: 16 juni kl 18.00
Plats: Bohusgården, Lidingö. Går att endera ta bil dit eller buss 201 till Hantverkshuset plus promenad.
Pris: Gratis
Obs, att aktiviteten kommer att vara utomhus!

Aktiviteten arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

-> Anmäl dig här <-

Se https://www.get2gether.nu/sida/om-g2g/ för mer information om verksamheten.

 

 

* Aktiviteter och kurser från samarbetsorganisationer

Våra medlemmar får även gå på utbildningar och aktiviteter som anordnas av organisationer som Stockholmsförbundet är medlemmar i, t.ex. Studiefrämjandet Stockholms län, FOS Stockholms Län och Stockholms Länsförbund för Krisberedskap (SLFK). Vi får även gå utbildningar hos de andra frivilliga försvarsorganisationerna, spana in https://frivilligutbildning.se/.


 

Insamling av mailadresser

Vi vill kunna nå dig via e-post!
Under året kommer vi börja men e-nyhetsbrev så att vi kan informera om kommande aktiviteter på ett mer effektivt sätt.
Vi har mejladresser till många men inte till alla och vi vet inte om alla mejladresser fortfarande stämmer. Om du inte fick ett mail av oss i början av januari 2020 så har vi inte din mailadress eller så är den vi har felaktig. Anmäl gärna din mail i formuläret nedan, så vi får dina rätta uppgifter!

-> Anmälan av mailadress <-

 


 

Nästa styrelsemöte: 15 april

Är det något du vill att styrelsen ska ta upp på vårt nästa möte, har du förslag på en aktivitet du vill ordna eller någon annan fråga? Maila någon av oss i styrelsen eller använd vår gemensamma mail:

 


 

Styrdokument 2020

Årsberättelse och bokslut för år 2019

Verksamhetsplan 2020

Normalstadgar för förbund (senast uppdaterade på riksstämman 2017)