Stockholmsförbundet

Hem | Kontakt | Stjärnextra | Kavallerikasern | Damsadelgruppen | Ungdomsavdelningen

Vi uppdaterar löpande här på hemsidan om aktiviteter så kika gärna in lite då och då! Vill du ha notiser om vad som är på gång och inbjudningar –  följ oss på Facebook och Instagram!


Kommande aktiviteter

Föredrag om räddningsaktion för hästar i Ukraina – 23 februari –  för medlemmar

Före detta ridande polisen Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist gav sig rakt in i brinnande krig för att hjälpa krigsdrabbade hästar i Ukraina. Hör hennes egen berättelse!

Equus Caballus Rescue Foundation
Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist håller föredraget gratis mot att alla intäkter från
föredraget går till hjälporganisationen Equus Caballus Rescue Foundation (ECRF) som
står bakom räddningsaktionen i Ukraina. Så inte nog med att du får höra ett spännande föredrag – du bidrar samtidigt till ett viktigt ändamål.

Vi bjuder på något lätt att äta i samband med föredraget.

När: Torsdagen den 23 februari kl. 18.30-20.30
Var: Kavallerikasern, Lidingövägen 28.
Pris: 75 kr. Betalas in med angivande av UC + ditt namn på pg. 183096-7.
Det går också att swisha till Louise Ribbing, 070-5441410 med meddelandet “UC” och ditt namn. Betala samtidigt som du anmäler dig.
Sista anmälningsdag:  9 februari. Anmälan är bindande.
Varmt välkommen!

Årsmöte 16 mars 2023 – för medlemmar

Föredrag i anslutning till årsmötet

Årsmöteskvällen inleds med ett föredrag om Stiftelsen Svenska Hästhem som tar hand om pensionerade hästar från K1. Grundaren och Blå stjärnan Susanne Kistner berättar om verksamheten från kl. 18.00. Kom i tid – senast kl.17.45.

Årsmöte

Tid: Torsdagen den 16 mars 2023 kl. 18.30-20.00
Plats: Lützensalen, Kavallerikasernen, Lidingövägen 28
Anmälan: senast 2023-03-02. 

Motioner till årsmötet ska vara styrelsen tillhanda senast 2023-02-23 till e-postadress: styrelsenstockholm@svenskablastjarnan.se 

Möteshandlingarna publiceras på hemsidan en vecka innan årsmötet. 

Varmt välkommen önskar styrelsen!

Anmäl dig här


Aktiviteter och kurser från samarbetsorganisationer

Våra medlemmar får även gå på utbildningar och aktiviteter som anordnas av organisationer som Stockholmsförbundet är medlemmar i, t.ex. Studiefrämjandet Stockholms län, FOS Stockholms Län och Stockholms Länsförbund för Krisberedskap (SLFK). Vi får även gå utbildningar hos de andra frivilliga försvarsorganisationerna, spana in https://frivilligutbildning.se/.


Genomförda aktiviteter under år 2022-2023

Clinic och privatlektioner i tömkörning 7 och 8 januari
Detta var ett samarbete med Swartlings Ryttarförening. Anders Eriksson lärde ut teori och praktik samt tömkörde två hästar med olika erfarenheter och förutsättningar. Publiken fick tillfälle att ställa frågor kring både utrustning, träning, övningar och hästarna han arbetar med under clinicen. Därefter fanns möjlighet att boka privatlektion med egen häst.

Besök på Hundmässan 11 december
Monter var bemannad och medlemmar bjöds in till Sveriges största hundmässa för att se tävlingar, utställningar och upp till 160 olika hundraser.

SIHS 24-27 oktober
Stockholmsförbundet var representerat och bemannat med våra medlemmar i en  monter som vi hade under Sweden International Horse Show den 24-27 oktober. Då informerade vi om Blå Stjärnan och rekryterade nya medlemmar.

Clinic hos Louise Chatteli & Sjukhushästen på Sparreholm
Svenska Blå Stjärnan fick ta del av tips och tricks bakom kulisserna som hur man börjar med frihetsdressyr, ökar sin kunskap om hingstar, första hjälpen till problemhantering i en krissituation, traumahästar m.m. Det var även uppvisning av hundträning och kaninträning. I slottet håller Louise vita och gula hingstar tränade i frihetsdressyr och Sveriges första och enda Sjukhushäst, Hannibal, finns här. Hit kommer även landets sjukaste barn tillsammans med sin familj för att spendera en fin stund tillsammans med Sjukhushästen och hans vänner. Läs artikel om Sjukhushästens arbete i Stjärnextra 1/2022!

Kungens får – favorit i repris!
Fåraherden som vaktar ”Kungens får” på Kungliga Djurgården berättade om verksamheten och hur vallhundarna arbetar. Ett trevligt studiebesök som genomfördes i juni. 

Morgon hus djuren special
Detta var ett specialarrangemang för våra medlemmar i maj. Vi guidades av Boel Recén från Skansen, under ca två timmar då vi gick runt bland djurvårdare på vilda distriktet, med säl, björn m.fl. och såg vad de gör på morgnarna.

 


Styrelsemöten hålls varje månad – Stjärnextra kommer tre gånger om året

Är det något du vill att styrelsen ska ta upp på vårt nästa möte, har du förslag på en aktivitet du vill ordna eller någon annan fråga? Eller vill du bidra till nästa nummer i Stjärnextra? Maila till 

Alla nummer av Stjärnextra hittar du under fliken Stjärnextra här på hemsidan.

Styrdokument 2022

Extra årsmötesprotokoll 2022

Årsmötesprotokoll 2022

Verksamhetsplan 2022 

Årsberättelse och bokslut för år 2021

Normalstadgar för förbund