Följ oss på Facebook Blå Stjärnan Gotland

Svenska Blå Stjärnan på Gotland – en mötesplats för djurintresserade i alla åldrar

Bor du på Gotland eller har du anknytning till ön? Är du intresserad av djur och vill lära dig mer samtidigt som du får lära känna andra djurintresserade ”stjärnor”?

Då ska du gå med i Svenska Blå Stjärnan som har samhällets uppdrag att ta hand om lantbrukets djur vid kriser, katastrofer och utbrott av smittsamma djursjukdomar.

Du får lära dig mjölka kor, köra traktor, hullbedöma får, vaccinera grisar och mycket, mycket mer.

Låter det intressant? Då ska du gå med i Svenska Blå Stjärnan!

Information om hur du blir medlem i Svenska Blå Stjärnan

Aktiviteter på Gotland för dig som gillar djur

Svenska Blå Stjärnan Gotlands förbund och Ungdomsavdelning brukar genomföra olika aktiviteter för medlemmarna varje år. Efter pandemin hoppas förbundet och ungdomsavdelningen kunna återuppta en del aktiviteter som har varit uppskattade tidigare år. Vi är också öppna för att prova nya aktiviteter – kom gärna med egna förslag!

Tidigare år har vi genomfört djurläger varje sommar för barn och ungdomar, i samarbete med Gotland Grönt centrum. Vi har gått guidade turer i Russparken på Lojsta hed, besökt lamm- och mjölkgårdar över hela ön och deltagit i Gotlands Skördefestival i september.
Vi har också ridit islandshäst och provat på att köra häst på Gotlands Travskola.

Information om aktuella aktiviteter på Gotland

Civil samverkan på Gotland i händelse av kris

Svenska Blå Stjärnan finns representerad i Frivilliga Försvarsorganisationers Samarbetskommitté (FOS). Det är ett samarbete mellan 18 ideella medlemsstyrda organisationer som samverkar i händelse av kris.

Information om FOS och de organisationer som ingår i samarbetet via Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB)