Värmland

Välkommen till Svenska Blå Stjärnan Värmland!

Kontakta oss:

Ingela Lloyd Willner, ordförande

E-post:ingela@lloyd-willner.se

 

 

Årsmöte 2021

Värmlands förbund

Datum: 16 mars

Tid: 18.00

Plats: Digitalt via Zoom

För frågor eller information, ring eller mejla Malin Andersson, verksamhetsledare Värmland.
Mejl: malinmelon@hotmail.com
Telefon: 0727-447512

Årsmöteshandlingar:

Dagordning årsmöte Svenska Blå Stjärnan Värmlands förbund

Verksamhetsberättelse 2020 Svenska Blå Stjärnan Värmlands förbund

Verksamhetsplan 2021 SBS

Förslag till styrelse för Svenska Blå Stjärnan Värmlands förbund 2021

 

Årsmöte 2020

Värmlands förbund

Datum: 22 mars

Tid: 14.00

Plats: Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, sal 216, Karlstad

För frågor eller information, ring eller mejla Malin Andersson, verksamhetsledare Värmland.
Mejl: malinmelon@hotmail.com
Telefon: 0727-447512

Årsmöteshandlingar:

Dagordning årsmöte Svenska Blå Stjärnan Värmlands förbund

Verksamhetsberättelse 2019 Svenska Blå Stjärnan Värmlands förbund

Verksamhetsplan 2020 Svenska Blå Stjärnan Värmlands Förbund


 2019


Jag har tappat bort mitt inbetalningskort. Hur betalar jag medlemsavgiften?

Om du tappat bort ditt inbetalningskort går det bra att betala medlemsavgiften till bankgirokonto 843-3732. Viktigt är då att skriva vad (medlemsavgift) och vem (ditt personnummer) betalningen avser.

Vad kostar ett medlemskap?

Medlemskap kostar 100 kr per år för dig upp till 26 år och 150 kr per kalenderår för dig som är eller fyller 26 år under aviseringsåret samt är över 26 år.

Om du bor på samma adress som en helbetalande medlem betalar du 25 kr för familjemedlemskap.

 

Kurs i hantering av nötkreatur – Lena deltager

Ville bara berätta att jag, webansvarig Lena Tollnerius, ska på Blå Stjärna kurs i oktober på Naturbruksskolan i Uddetorp utanför Skara. Kursen är lördag-söndag, med samling fredag kväll. I kursen, som är kostnadsfri, ingår resa, kost och logi. Teori varvas med praktiska övningar. Jag återkommer med bilder och mer info efter kursen! Det ska bli jättekul!


En mer detaljerad aktivitetsplan ska upprättas av styrelsen och kommer att presenteras här på hemsidan, så håll utkik! Se även listan nedan med förslag på aktivieter.

Kontakta oss gärna om du har några idéer till kommande aktiviteter.


Genomförda aktiviteter 2019


24 augusti Lilleruddagarna

I strålande solsken med många människor och djur var SBS på plats. Riddare, alpackor och vackra fjäderfän förgyllde dagen. Malin var dagen till ära utklädd till Kossa, vilket förtjuste många små barn. På bilden med bin syns bidrottningen med färg på ryggen. Hästen är en underbar Cob häst.

1 juni Vike bondemarknad

Representer från SBS var och informerade om vår verksamhet vid den populära marknaden utanför Kristinehamn.

25 maj Hundpromenad i Mariebergsskogen

Agria arrangerar årligen en hundpromenad i Mariebergsskogen. Tio kronor per ekipage gick till välgörenhet. – Pengarna går till de som kan behöva hjälp med veterinärkostnader och även till Hundstallet. SBS närvarade. Nedan syns hunden Malin Andersson med flertalet fundersamma “riktiga” hundar. Längst till höger hälsar hon på en Karelsk björnhund. En liten men tuff hundras.

16 april Kurs i medlemsteknik för styrelsen

Styrelsen fick lära sig mer om hur man värvar nya och tar hand om gamla medlemmar.

24 mars Medlemsmöte

Våfflor inmundigades och de närvarande diskuterade djur, aktiviteter och Blå Stjärnan. Här syns vår ordförande Malin i full fart. En mer detaljerad aktivitetsplan ska upprättas av styrelsen och kommer att presenteras här på hemsidan.

10 mars Årsmöte i Svenska Blå Stjärnans Värmlandsförbund

Årsmötet började med att Ewa Mårgård föreläser om djurens helande kraft. Ewa har hållit på med hästar sedan 1981, tävlat i distansritt och bland annat haft ridskoleverksamhet med rehabiliteringsinriktning. Årsmötesförhandlingarna följde därefter och avslutades med fika. Den nya styrelsens sammansättning ser du längre ner på sidan.


Info från styrelsen


Blå Stjärnan förr och nu

Tidningsomslag från 1929 då vi fortfarande hette “Svenska Röda Stjärnan”. Det bildades som en organisation liknande Röda Korset, fast för djur. Från början var vårt uppdrag att ta hand om skadade krigshästar i första världskriget. När vi sedan även hjälpte till vid de finska krigen, så blev vi tvungna att byta namn till Svenska Blå Stjärnan, för att inte blandas ihop med den sovjetiska armén. Tidningen finns kvar än idag, men ser lite annorlunda ut numera. / Hälsningar från Lena

Presentation av en styrelseledamot – Lena Tollnerius

Jag heter Lena Tollnerius och har varit med i styrelsen i några år. Blåstjärna har jag varit i många år. Jag är webbsidesansvarig och har inte tidigare sysslat med hemsidor, så det är en spännande utmaning. Alla medlemmar kan maila mig eller ordföranden om ni har något ni vill ska finnas på sidan. Varför jag blev intresserad av SBS är för att jag alltid gillat olika djur. När jag var yngre bekantade jag mig ibland med hästarna på en gård eftersom jag red på ridskola. Då märkte jag vad trevliga kossor är och började hjälpa till vid mjölkning och annat arbete på gården. Att gå SBS kurser om olika djur och att lära sig köra traktor tyckte jag var jättekul. Nu har jag en katt som heter Saga, men annars inga andra djur. Här ser ni några foton på mig och min katt. Första bilden är då jag gick en SBS kurs i Kontrollberedskap för honungsbin och en annan SBS kurs om Smittskydd i ladugårdar.


Några av de genomförda aktiviteterna under 2018


Utbilningar som genomförts av medlemmar i SBS Värmland under 2018

Grundkurs 1, Risk- och säkerhetsutbildning, Taktor och inomgårdsmekanik, Villkorad läkemedel, Beredskapskonferens, Hanteringa av nötkreatur, Honungsbin samt Kris- och beredskapskonferens.

Planeringsdag inför 2019

Den 2018-11-04 hade styrelsen ett styrelsemöte med planeringsdag på Gjuteriet, där planer inför 2019 gjordes upp. Se förslag längre ner. Alla medlemmar är givetvis välkomna att kontakta styrelsen om de har förslag på aktiviteter!

HLR och massage för hundar …

… var det tänkt att vi skulle ha vår och sommar 2018, men det blev tyvärr inställt p.g.a. för få anmälda. Vi hoppas på större intresse 2019!

Dejekalaset samt Vardagslivsmässan

I september och oktober närvarade Blå stjärnor och informerade om vår verksamhet

Stall Malma i Vålberg

2018-09-09 hade Stall Malma i Vålberg sin årliga hästtävling och käpphästtävling, där alla pengar som inkommer skänks till Barncancerfonden. Lena och Cilla deltog med Blåstjärneinformation.

Hundpromenad i Mariebergsskogen

2018-05-19 arrangerade Agria en hundpromenad i Mariebergsskogen. Tio kronor per ekipage gick till välgörenhet. – Pengarna går till de som kan behöva hjälp med veterinärkostnader och även till Hundstallet. SBS närvarade.

Vike bondemarknad

2018-05-12 var representer från SBS där och informerade om vår verksamhet.

Totalförsvarsdagen

På Brigadmuseet i Karlstad fanns representer från SBS och informerade och även visade HLR på hund, vilket var en populär aktivitet.

Årsmötet för Värmlands förbund

Genomfördes 2018-02-18 med 10 närvarande medlemmar och nya styrelsen ser du längre ner. Efter mötet berättade Yngve Gustafsson från Wermlands Mejeri om framgången med deras lokalproducerade mjölk (de 14 levererande gårdarna ligger inom en 5 mils radie från mejeriet). Det var jätteintressant att höra!


Lista över aktiviteter att göra

 • Första hjälpen hund
 • Hundmassage
 • Studiebesök på kennel
 • Kosläpp i maj
 • Vike bondemarknad i juni
 • Studiebesök på Stadsbondgården i Kristinehamn
 • Studiebesök på gård med får i vår/sommar
 • Studiebesök i bigård i vår/sommar
 • 4H-dagen i höst
 • Lillerudsdagarna i slutet av sommaren
 • Första hjälpen hund
 • Hundmassage
 • Studiebesök på kennel
 • Studiebesök på alpackagård
 • Repdagar med fårklippning

Repdagar

Ingen repetitionskurs 2019 är planerad, utöver möjlighet att göra en repdag med fårklippning vid olika tillfällen. Behöver/vill du göra repdagar och behöver hjälp att hitta en lämplig gård, kontakta utbildningsansvarig: Malin Andersson, tel: 072-744 75 12,


Tips på bra webbsidor vid olyckor, kriser och smittor: 

krisinformation.se

hardukoll.nu

sva.se

epiwebb.se

smittsäkra.se


tupp1 kyckling2 far3  hons2

 

Styrelsen

Ordförande: Ingela Lloyd-Willner

Vice ordförande: Malin Andersson

Sekreterare: Katarina Gåsste

Kassör: Inger Karlsson

Utbildningsansvarig: Malin Andersson

Hemsideansvarig:  Lena Tollnerius

Press/PR: Ingela Lloyd-Willner, Elin Almberg