Skånes ungdomsförbund

Kontakta oss:

Styrelsen för Svenska Blå Stjärnan Skånes ungdomsavdelning

 

 

Genomförd aktivitet

Knuthenborgs Safaripark 5/8 2023

En fantastisk dag med Skåneförbundets ungdomsavdelning! 45 förväntansfulla deltagare fick möta massor av olika djur i fantastiska miljöer. Vår guide Joakim Hald, var påläst och lärde oss både om djuren men även om Knuthenborgs spännande historia. Trötta, nöjda och glada kom vi hem med Blå Stjärnan, kunskaper om nutida djur men också förhistoriska, lite karusellåkning och glass ätning.

 

Styrelsen för SBS Skånes Ungdomsavdelning

 

Dagläger med ridning måndag 1 maj

Nu är äntligen våren på väg och vårens första aktivitet närmar sig.

I höstas var vi ett härligt gäng ute hos Foje Hof och red på Islandshästar. Eftersom detta är en uppskattad aktivitet har vi nu möjlighet att erbjuda denna aktivitet till våren också.

Den 1 maj kl. 10 träffas vi hos Foje Hof som ligger mellan Lillehem och Degeberga.

Du behöver kunna rida själv utan ledare i skritt, trav och galopp.

Har du egen hjälm är det bra annars finns hjälm att låna.

Det blir ridning, eventuellt i två omgångar beroende på hur många som anmäler sig. Sedan bjuds det på en liten fika innan vi åker hem.

OBS! För att vara snälla mot hästarna är maxvikten på ryttarna 80 kg.

Denna aktivitet är i första hand avsedd för ungdomsavdelningens medlemmar, i mån av plats kan även äldre medlemmar delta i ridningen.

Tänk på att medlemsavgiften måste vara betald innan aktiviteten. Meddela också hur många ni blir, även ni som inte ska rida, med tanke på fikan. Vi behöver också namn och ålder på samtliga deltagare.

Hoppas vi får lika bra väder som vi brukar ha!

Sista anmälningsdag är den 25/4 till ,

 

 

Jägersro trav och galopp söndagen den 21 maj

Välkomna att följa med till ett studiebesök på Jägersros travbana i Malmö.

Vi träffas kl.12 och börjar dagen med att titta på några galopp lopp på galopp banan. Eftersom det är Pramms Memorial kommer dagen att gå i 1920-tals tema. Därefter kommer vi att gå en runda och titta på anläggningen. För de som önskar är Stallfiket öppet om man vill ta en fika eller en hamburger tallrik.

Kl. 14 besöker vi travskolan där vi får prova på att köra ponnytrav med skolans hästar.
Dagen avslutas ca kl.16

Aktiviteten är gratis för medlemmar men anmälan är bindande (fika får man själv stå för). Det finns 12 platser att prova på trav, så först till kvarn gäller. Det går bra att bara följa med och titta på.

Anmälan senast den 14 maj här: http://simplesignup.se/private_event/204423/7940237505

Har du några frågor så maila Bodil Regner:

—————————————————————————————————————–

 

 

 

Ungdomsavdelningens styrelse

Följ oss på Facebook

Glöm inte att följa oss på Facebook för de senaste uppdateringarna: Svenska Blå Stjärnan Ungdom Skåne

 

Vi vill veta vad du tycker

Vi vill veta vad du är intresserad av och vill hemskt gärna att ni ger oss förslag på olika aktiviteter, studiebesök och läger som du hade tyckt var kul så kan vi försöka arrangera nåt som passar dig (och säkert många andra unga stjärnor) i framtiden!

Du behöver inte ha ett eget djur, alla är välkomna för att lära sig mer och träffa och ha kul med andra djurintresserade barn och unga, det är det som är själva grundtanken med att starta upp en ungdomsavdelning i Skåne.

Vill du vara med i styrelsen?

Tycker du att det skulle vara spännande och intressant att vara aktiv i ungdomsavdelningens styrelse? Hör då av dig till någon av oss i ungdomsstyrelsen. Du kan börja med att vara med som suppleant för att lära dig mer hur det går till i en styrelse. Det finns också lärorika ungdomsledarkurser som du kan gå, se på Blå stjärnans hemsida för mer info. Kontaktuppgifter till oss i styrelsen hittar du i menyn uppe till höger.