Hästsektion

 

Älvsborgsstjärnornas Rid & Körsällskap (ÄRKS)
ÄRKS är Älvsborgs ungdomsdistrikts hästsektion för dig som är intresserad av hästar.

Här har du möjlighet att lära dig mer om hästar, träna egen häst och prova på att tävla i t.ex. hoppning och körning. Vi håller även på med ponnyagility, och lite western. Våra aktiviteter finner du i Stjärnfallet (PDF finns på Norra Älvsborgs sida) samt i vår Facebookgrupp.

ÄRKS är anslutet till Ridsportsförbundet och har egna stadgar och eget årsmöte.
För att bli medlem i ÄRKS måste du vara medlem i Svenska Blå Stjärnan och betala in en extra medlemsavgift som gäller för ÄRKS. ÄRKS medlemsavgift är 80 kronor för dig upp till 18 år, och 100 kronor för dig som över 18 år. Detta sätts in på postgiro 92 97 94-6. Obs! Nytt pg-nummer from 2019!

Vill du veta mer så kontakta Carina Chröisty  .

DSC_0115

ÄRKS äger en ponny som deltar på aktiviteter och som går på ponnyridningar.

DSC_0122

På gång

Ponnyläger

Till sommaren blir det ett läger på stall Kärret 3! Stallet ligger mitt
emellan Åsaka och Upphärad. Lägret pågår under två dagar med
övernattning, det börjar kl 17:00 fredag 12/7 och slutar kl 17:00 lördag den 13/7. Vi kommer hitta på mycket roliga saker i stallet och arbeta tillsammans med ponnyer från marken under båda dagarna. Mat och fika fixar vi under båda dagarna (eventuella allergier/specialkost skickas till Jonna på sms i anmälan).

Det man behöver ha med sig är:
Madrass, täcke, kudde, lakan m.m.
Badrumsartiklar
Kläder efter väder, (långbyxor, långärmad
tröja och heltäckande skor används när
vi är med hästarna)
Ridhjälm (om man inte har så finns det möjlighet att låna, meddela då i anmälan)

Ta med något mer om du önskar såsom t.ex. godis och dricka, men det får i så fall inte innehålla nötter. För att få delta i detta roliga läger behöver du vara mellan 8-15 år och medlem i Svenska blå stjärnan, samt betala en lägeravgift på 300 kr till pg 929794-6. Man måste ha betalat medlemsavgiften innan anmälan till lägret kan göras. För att bli medlem går man in på www.svenskablastjarnan.se och fyll i alla uppgifter. Välj “Ungdomsförbund (upp till 26 år)” och sen väljer du “Trollhättans
Ungdomsförbund”.

Anmälan och andra frågor görs till ungdomsledare Jonna Molius:
076-780 91 95
I anmälan (För- och efternamn, födelsedatum, två telefonnummer till anhöriga, allergier/specialkost, om hjälm behöver lånas, något övrigt vi behöver veta?)
Sista anmälningsdagen är fredag den 5/7.

Hoppas vi ses! /Ungdomsledare Jonna, Janni och Alice

 

Hästaktiviteter

Äntligen är de här, vårens hästaktiveringar!

Vill du ha roligt tillsammans med ponnyer och andra hästtokiga medlemmar erbjuder våra ungdomsledare tre olika tillfällen i vår. Med egen häst eller låna klubbens.

Vi kommer att vara i Emmas paddock som ligger mellan Åsaka och Upphärad.

Det som kommer att erbjudas är bla. ”löshoppning” första gången. Hjälm och lämplig klädsel är bra att tänka på, hjälm finns att låna.

Ta även med egen fika!

Tänker du att detta är något för dig boka då in söndagarna 7/4, 5/5 och 16/6 och mellan 11.00-13.30 och anmäl dig senast 31/3 till Jonna Molius 076-780 91 95

Dessa tillfällen kostar 75 kr/deltagare för alla tre gånger och betalas in på pg 929794-6 och medlemskap i www.svenskablastjarnan.se

Välkomna med er anmälan eller om ni har frågor om dessa aktiviteter!

 

Tävling sportkörning

Vi behöver hjälp och vi hoppas kunna hitta den bland er medlemmar!

Söndagen den 19 maj är vi medarrangörer i Vartofta, strax utanför Falköping, på en sportkörningstävling och vi har ett stort behov av funktionärer!

Tävlingen startar på morgonen med dressyrkörning och på eftermiddagen startar körekipagen den spännande rundan med maratonhinder och det är främst då vi är i stort behov av funktionärer.

Du står tillsammans med erfarna och kunniga sportkörningsfantaster i hinder och ser till att samtliga hästar, kuskar och groomar kör på ”rätt sätt” och vilka som har snabbaste tiden.

Chans till samåkning finns.

Lättare lunch serveras till alla funktionärer.

Kan du hjälpa till? Vi skulle bli ofantligt glada om du hör av dig med ev frågor och anmälan till

Hoppfulla hälsningar

Styrelsen för Älvsborgsstjärnornas Rid & Körsällskap

 

Ponnykul för de minsta stjärnorna

Ponnykul för de minsta stjärnorna som är 6-8 år!

Söndagen den 27/4 mellan 11.00-13.30 är medlemmar i Svenska Blå Stjärnan välkomna till Kärret (mellan Åsaka-Upphärad) för att på ett lekfullt men säkert sätt prova på att sköta en ponny och ta en liten ridtur. Hjälm finns att låna men cyckelhjälm går också bra att bära vid all
hästhantering.

Eget fika får gärna medtagas.

Max 5 barn så först till kvar…ingen deltagaravgift. Anmälan och ev. frågor till senast 24/4