Blekinge

Kommande aktiviteter

Kusk för en dag

Vill du prova på hur det känns att vara kusk? Den 17/6 bjuder vi in till en heldag på Kalmartravet, där vi får lära oss massor om hästarna, utrustningen, hur man blir en kusk och mycket mer.

Dagen startar 9.30 med avbrott för lunch kl. 12, därefter kör vi fram tills kl 15.30 med avbrott för fika. Deltagaravgift för medlemmar 100 kr och för icke medlemmar 500 kr.

Vi ordnar med samåkning från Blekinge och sista anmälningsdagen är 6/6, anmälan till Elin Carlsson, alt. Tfn. 0708 30 91 71


Djurskola med SBS Blekinges ungdomsavdelning i Wämöparken!

Häng med på djurskola med oss till sommaren i Wämöparkens minizoo. Vi startar kl 10.30 vid ”raketen” i djurparken, med en guidning där vi besöker parkens djur och lär oss mer om hur de bor, vad de gillar för mat, hur man ska sköta om dem och mycket mer. Efter lunch, kl 12.30 så kikar vi lite närmare på någon av de djuren som finns i parken, ett djurslag per tillfälle.

Den 18/6 kommer Erik Nilsson från Blekinge rasfjäderfäförening och berättar mer om höns.
Den 9/7 fördjupar vi oss inom allt som rör kaniner.
Den 13/8 fördjupar vi oss i allt som rör getter.

Djurskolan är helt gratis och är öppen för alla åldrar men framförallt för barn och ungdomar som vill lära sig mer om våra fina lantrasdjur. Guidningen och djurskolan tar ca 1 timme vardera med en lunchpaus i mitten så ta med er picnick-korgen. OBS! Guidningen får samma tur varje gång så det är alltså bara fördjupningsdelen som varierar i innehåll!

Frågor och funderingar? Håll utkik på vår facebooksida
Svenska Blå Stjärnan i Blekinge för mer info eller maila c.

Vad: Guidning och djurskola med SBS Blekinges ungdomsavdelning
Var: Djurparksdelen i Wämöparken, Karlskrona
När: Den 18/6 guidning kl. 10.30 djurskola kl 12.30, fördjupning höns.
Den 9/7 guidning kl. 10.30 djurskola kl 12.30, fördjupning kanin. Samt den 13/8 guidning kl. 10.30 djurskola kl 12.30, fördjupning get.


Kaninhoppningsdag den 23/7

Söndagen den 23/7 bjuder vi in både nya och erfarna ”hoppare” till en kaninhopppningsdag mellan kl 10.00 – 16.00 på Naturbruksgymnasiet i Bräknehoby. För de som aldrig har hoppat innan så kommer vi gå igenom grunderna, hur man bygger hinder och även hur det fungerar när man tävlar. För dem som redan har provat på kaninhoppning innan så kommer vi prata om hur det går till och vad man ska tänka på inför en kaninhoppningstävling, prova olika banor osv. Vi kommer bjuda på för- och eftermiddagsfika samt lunch så anmäl eventuella allergier.

Deltagaravgift för medlemmar i Svenska Blå Stjärnan 50 kr, pris för icke medlemmar 200 kr.
Vi kommer vara 6 st i varje grupp alltså max 12 st deltagare så det är först till kvarn. Sista anmälningsdag 10/7, anmälan till Elin Carlsson, alt. Tfn. 0708 30 91 71


Vildmarksnatt på Skånes djurpark

Helgen den 9-10/9 bjuder ungdomsavdelningen in till en vildmarksnatt som innefattar entré till djurparken kl 10.00 på lördagen, en kvällsvandring med guide ca kl 18.00 och övernattning i stora tentipi-tält med värmekälla. På kvällen bjuds det på grillad korv och senare på natten gör vi en nattexpedition i parken vid ca kl 23.00. Efter frukosten dagen efter så avslutar vi vistelsen med att följa med djurvårdarna på morgonrunda och därefter är det fritt att besöka parken. All övernattningsutrustning och kvällsmat samt frukost ingår, anmäl ev matallergier.
För barn under 12 år medtages vuxet sällskap. Deltagaravgifter för medlemmar i SBS 250 kr för barn upp till 25 år för medföljande vuxen medlem 500kr. Icke medlemmar betalar fullpris 1495 kr/ vuxen 995 kr/ barn( 5-12 år). Sista anmälningsdag 20/8, begränsat antal platser så först till kvarn! Anmälan till Elin Carlsson, alt. Tfn. 0708 30 91 71


 

 


Genomförda aktiviteter 2016

Häng med oss på en härlig utflykt till Torhamn, söndag 12 juni.

Svenska Blå Stjärnans Blekingeförbund och ungdomsavdelning anordnar en tur för hela familjen till vackra Torhamn i kustbandet öster om Karlskrona.

Kl 10:30 gör vi ett besök på Blekinge Kust & Skärgårdshonung. Där får vi lära oss mer om bin och honungsproduktion. Efter någon timmes studiebesök gör vi ett stopp i trädgården hemma hos Blå Stjärnan Margit i Attanäs där vi stannar för en liten fikapaus. Ta med egen fikakorg och kanske en filt att sitta på.

Kl 13:00 gör vi ett besök på Orranäs gårdsmejeri där de visar och berättar om djuren och mejeriet där de producerar getost. Vi får också smaka på gårdens produkter. Det finns möjlighet att handla i gårdsbutik på båda ställena. Tips: Medtag kylväska. Vi samlas vid parkering vid Torhamns kyrka kl 10:20 för att tillsammans bege oss till vårt första stopp. Hör av er till Elin om ni behöver vägbeskrivning. Aktiviteten är gratis för våra medlemmar och kostar 100 kr för icke medlemmar.

Anmälan görs till alternativt tel 0708-30 91 71, senast den 8 juni.

Varmt välkomna önskar,
Förbund och Ungdomsavdelning i Svenska Blå Stjärnan Blekinge


tacka och lamm 300x300

Välkomna till – Barnens djurskola i Wämöparken

Svenska Blå Stjärnan är en organisation för djurintresserade i alla åldrar. Hos oss kan man lära sig om allt från myror till elefanter, gå spännande kurser och utbildningar samt få kunskap om var maten vi äter egentligen kommer ifrån.

Ungdomsavdelningen i Svenska Blå Stjärnan Blekinge välkomnar i sommar alla barn till en djurskola där vi besöker alla djur som bor i Wämöparken utanför Karlskrona. Under ca 1 timme lär vi oss t.ex. vad getter gillar för lördagsgodis, hur det ser ut hemma hos en höna och varför grisarna gillar att bada i lera! Djurskolan är gratis och hela familjen är välkommen! Vid alltför dåligt väder ställer vi dock in så håll utkik på vår facebooksida Svenska blå Stjärnan i Blekinge för aktuell information.

Var? Wämöparkens minizoo i Karlskrona.
När? Lördagen den 18/6, 16/7 och 6/8. Vi kommer köra 2 ”turer” per tillfälle och varje ”tur” tar ca 1 timme. Första turen startar 10.30 och andra turen 12.30 med samling vid ingången till Wämöparkens minizoo.

Vid frågor och funderingar är ni välkomna att maila eller ringa:
alt. Tfn. 0708 30 91 71

Varmt välkomna!


Samarrangemang SBS Sydost. Lördag 6 augusti anordnar vi familjedag för Blå Stjärnor på Eriksbergs naturreservat.  Vi grillar och åker sen guidad tur med traktor och vagn. Kontakta ditt förbund i Skåne, Kalmar, Kronoberg eller Blekinge för mer information.


Besök gärna vår sida på facebook.

Du kan nå förbundet via utbildningsansvarig Ingalill Wallin på 070-964 45 11 eller . Eller via ordförande Östen Alm på 073-4116352 eller .

valla 900x300