Södra Älvsborg

Kommande aktiviteter 2018

Årsmöte 20 mars 2018

Vi i styrelsen vill bjuda in våra medlemmar att delta på vårt årsmöte i Svenska Blå Stjärnan Södra Älvsborg.

Årsmötet kommer hållas tisdagen 20/3 kl 18 på Djursjukhuset i Borås.

Vi ser gärna att ni medlemmar kommer på mötet för en chans att lära känna oss i styrelsen men också få en möjlighet att ställa frågor och annat. Det bjuds på något att äta och dricka förstås. Om du känner att du vill komma på vårt årsmöte, skicka iväg ett mail till vår ordförande på: , senast den 13/3

Vi hoppas att vi ses!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen i Svenska Blå Stjärnan, Södra Älvsborg

Genomförda aktiviteter 2017

HUNDSEKTIONEN SÖDRA ÄLVSBORG

Vi har för avsikt att ha hundpromenader runt om i vår bygd under året.
Ett misstag vi gjorde att vår första promenad i Bredared den 22/4 inte kom ut på hemsidan vilket vi naturligtvis försöker undvika i fortsättningen.
Promenaden leddes utav familjen Larsson och vi hade en trevlig eftermiddag i Bredared.
Vi vill alltså komma ut och se så många platser som möjligt under året i Södra Älvsborg så hör gärna av er till mig på mail: med förslag och tips på fina rundor.

Promenad tid ca. 1-1,5 timma
Alla hundar skall vara kopplade.
Ta med fika.

Håll koll på vår hemsida,facebook och mailen efter nästa promenad tillfälle

Om du inte är medlem i Svenska Blå Stjärnan så är du välkommen att gå med en gång och lära känna oss, sedan vill vi att du blir medlem om du tänkt gå fler gånger, det kostar bara 100 kr/år.(25kr för familjemedlem)


Tidigare aktiviteter

Kallelse till vårt årsmöte 23 mars

Alla hälsas hjärtligen välkomna till vårt årsmöte den 23/3 kl. 18.00 på Djursjukhuset i Borås. Sedvanliga årsmötes handlingar därefter en liten frågestund ang vår planering för 2017 m.m.
Anmälan till Annika, 0739522919 senast 16/3

Föreningsteknik 5 april

För att vi skall känna att vi följer reglar och lagar gällande föreningsteknik så har vi bokat en föreningskväll med Gunnar Toresson
som kommer och har genomgång för oss. Vi träffas på Borås djursjukhus onsdagen den 5/4 kl 18.00.
Kostnad 50 kr vid ankomst, alla är varmt välkomna. Vid intresse ring Annika, 0739522919

HLR och första hjälpen den 18/4, kl 18.00

Praktisk och teoretisk kväll för alla som känner att en uppdatering behövs. Vi pratar om hur man beter sig på en skadeplats , vilka telefonnummer är viktiga att kunna för att få bästa hjälpen vid olycka eller skada.
Vi har en kostnad för instruktören därav 100 kr/ person. Vid intresse ring Annika, 0739522919


  • Rekryteringskvällar vår och höst är planerade men datum ej fastställt.
  • En förälder/barndag i Borås djurpark på påsklovet. Här får vi vara med och titta lite närmare på våra vilda djur samt utfordring m.m.
    Kostnad i dagsläge ej klar, vid intresse ring Annika mobil 0739522919

Med vänlig hälsning
Annika/styrelsen Södra Älvsborgs Förbund


Julig hundpromenad!

Söndagen den 18/12 klockan 13.00 träffas vi stora som små med eller utan hund och går en julpromenad tillsammans. Vi träffas vid Pickesjöns parkering och går runt Pickesjön tillsammans. Promenaden avslutas med pepparkakor och glögg/julmust för alla deltagare. Alla hundar som deltar får en julklapp. Kostnad 50:-, betalas in på vårt konto 8032-5,4 304 413-0, märk betalningen med Hundpromenad och ditt namn. Vill du betala kontant på plats går detta också bra.
Skicka din anmälan till: senast 16/12. Välkommen!

tikka

Informationskväll

Svenska Blå Stjärnan i Södra Älvsborg bjuder in till en kväll där vi kommer att få inblick vad vår organisation gör för insatser för djuren. Det kommer bli mysigt och inspirerande där vi kommer att umgås och lära oss mer om Svenska blå stjärnan som förening. Inbjudan är riktad till dig som redan är medlem och till dig som kanske vill bli. Under kvällen kommer ni bland annat bjudas på föreläsning från en veterinär som berättar om hur SBS arbetar på fält i krissituationer med djur. Ni kommer att få höra om vår fantastiska hundsektion och vad för aktiviteter vi har som du kan engagera dig i. Det kommer medlemmar som berättar om våra hästaktiviteter samt vår nystartade ungdomssektion, vad de gör och har att erbjuda för aktiviteter. Till sist kommer ni också få höra om Svenska Blå Stjärnan som helhet och organisationens intressanta historia. Det kommer att bjudas på fika och allt är utan kostnad. Verkar detta intressant? Klart det gör. Maila då till: senast den 20 oktober.

Var: Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås
När: 26 oktober 18-20
Kostnad: Gratis för alla.

HUNDSEKTIONEN

Söndag 11/9 Viltspårsprov- Inofficiellt Anlagsprov

Nu är det äntligen dags för vår Viltspårstävling.
Denna gång kommer proven att dömas av Helena Lyckoskog som är utbildad Viltspårsdomare. Alla som är nyfikna och se hur de ligger till i sin spårträning är välkomna att delta! Spåren kommer efterlikna ett Anlagsprov, 300-400m långa.

MAX 8 DELTAGARE!
Kostnad: 250:- för icke-medlemmar. 200:- för medlemmar
Plats: Mastdunga Hund & fritid
Datum: Söndag 11/9, kl 11.
Priser till alla deltagare.

IMG_8238_zps05cedef7

Övriga aktiviteter som planeras i höst inom Hundsektionen är:

– Fotokurs
– Tipspromenad med julklapp
– Föreläsning med veterinär Petra Alvebris


UNGDOMSAVDELNINGEN:

Lördag 20/8 – Söndag 21/8 Vandringshajk med hund.

Vill du lära dig vad som behövs för vandring med din hund eller kanske har du gjort det tidigare och vill göra det igen? Följ då med Södra Älvsborgs ungdomsavdelning på vandringshajk med din hund! Vi kommer att samlas i Fristad utanför Borås för att sedan ta oss till en scoutstuga som heter hultet, detta är cirka 4-5 kilometers vandring. Under vägen kommer vi stanna och ha olika aktiviteter med hundarna. Stugan vi kommer att bo i har ingen electricitet eller rinnande vatten. Vi kommer därför bo enkelt med en brun där vi skaffar vatten och eld för att göra mat och få värme. Under helgen kommer vi att äta och pröva olika produkter lämpliga för vandring och även ta upp lite olika tips inför vandringar. Ni kommer lära er mer om olika friluftsutrustningar, första hjälpen hund och leka och ha roligt med era hundar!

Var: Träffas i Fristad, för att sedan gå till Hultet, vilket är 4-5 km vandring med pauser. Det är samma vandring för att komma tillbaka igen.
Hur: Kläder efter väder, lämpliga skor, bra ryggsäck, liggunderlag, sovsäck, vattenflaska, matutrustning, hygienartiklar, lämpig utrustning till din hund och personliga tillbehör som exempelvis medicin.
När: Samling i Fristad, vid Ica i Fristad 11.00 lördagen den 20 augusti. Avslutning cirka 15 söndagen den 21 augusti i Fristad.
Kostnad: 600 kronor. I anmälan får du vårt bankgiro där du ska betala in avgiften.

Viktigt! Hunden måste vara grundvaccinerad och fungera bra med andra hundar. Vi ska försöka så långt det går att sova så långt som möjligt ifrån varandra med hundarna men hunden ska ändå fungera bra med andra.
För att delta på hajken måste du vara minst 16 år (född 2000 eller tidigare) och man måste vara medlem i Svenska Blå Stjärnan. Är du inte medlem hjälper vi dig med detta! Har du inte utrustning som krävs eller möjlighet att ta dig till Fristad skriv detta i anmälan så ska vi försöka lösa det. Anmälan skickas senast 5 augusti.

10592971_10152419555802795_9086737550913418414_n

 

 


 

 

 

Mer aktiviteter kommer uppdateras här på hemsidan och på vår facebook-sida.

Du kan nå förbundet via Annika Johansson på 073-952 29 19 och eller .

Vi vill ge stort tack för härligt samarbete till våra underbara sponsorer

Grizzly Zoo
Borås Zoobutik
Bozita Robur
Arion petfood