Skåne

GENOMFÖRDA AKTIVITETER 2017

Studiebesök på Grevingetorps lamm och Soldattorpets mejeri

Den 8 april gör vi ett studiebesök Grevingetorps lamm som ligger utanför Rydsgård och vi träffas där kl. 10.00. Under besöket kommer vi få se hur de bedriver sin uppfödning av lamm och grisar. Det finns även möjlighet att handla i deras egen gårdsbutik där det finns lamm- och fläskkött samt ägg. Gå gärna in och titta på deras hemsida för mer info: www.grevingetorpslamm.se

Därefter kör vi mot Malmö och gör ett kort besök på Soldattorpets mejeri där det finns möjlighet att handla goda ostar (De har en god som heter Blå Stjärna). Mer info på hemsidan: www.soldattorpetsmejeri.se

Vi avslutar dagen på Vismarslövs Café där det finns massor av gott. De har alltid en dagens soppa och dessutom en god kakbuffé.

Anmälan senast den 1 april till Birgitta Nordström på tel 0708-297260 eller på mail till 

Besök på Malmö Reptilcenter den 22 april och 6 maj

Vi kommer att besöka Malmö Reptilcenter, en djungel på 500 kvadratmeter mitt i Malmö med exotiska djur. Detta kommer vi att göra under våren i samband med att ungdomsavdelningen håller djurkurser den 22 april och 6 maj. Det går också bra att bara följa med till Reptilcentret. Gratis för dig som är medlem i Blå Stjärnan.

Anmäl intresse till Bodil senast den 1 april. eller mobil 0709 40 19 56.

Lantbruksmässan i Roskilde

Detta är den största lantbruksmässan i Danmark med en yta på ca 35 hektar vilket motsvarar 70 fotbollsplaner. Djurutställningen har mer än 1500 djur och om du skulle hälsa på alla skulle det ta 16,5 timmar. Det finns en 4H avdelning med smådjur och aktiviteter för barn. Massor av traktorer och andra maskiner finns på plats. Roskilde lantbruksmässa är känt för sina hästshower. Den stora hästshowen varar en timme och här kan man se många olika hästraser göra fartfyllda program. Gå gärna in och titta på hemsidan: www.roskildedyrskue.dk

Mässan pågår den 26-28 maj och vi har tänkt åka lördagen den 27 maj.

Om vi blir tillräckligt många hyr vi en buss som kör oss till Roskilde. Så anmäl snabbt intresse till Bodil. Sista anmälningsdatum är 15/3 till eller 0709 40 19 56.

Dagläger på Söderåsens Forsgård

Lördagen den 17 juni har vi bokat in oss på Söderåsens Forsgård efter önskemål från medlemmar som var med förra året. På gården finns åsbohöns, kaniner, katt, schäferhund och ett stort antal islandshästar. Vi träffas kl. 10 och fikar sen blir det ridning i mindre grupper, grillning, fiske i den lilla sjön, det finns både roddbåt och trampbåt, kanske bad vid fint väder och andra aktiviteter. Dagen avslutas ca kl 17.

Anmäl så fort som möjligt det finns begränsat antal platser, dock senast 1/6. Ange dina ridkunskaper vid anmälan, hjälm finns att låna. Anmälan till Bodil eller 0709 40 19 56.

Vi vill veta vad du tycker

Har du tips, frågor eller önskemål? Skicka ett mail till 

Skåneförbundets postgironummer är 43 39 70-1.